50 Cent "Massacre" (36)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Drūmais gangsteris" 50 Cent kļuvis daudz bagātāks, ar dzīvi apmierinātāks, to apliecina arī mākslinieka otrais studijas albums "Massacre" ("Slaktiņš"). Nosaukums gan īsti neatbilst saturam...

50 Cent "Massacre" (G-Unit, Aftermath, Interscope Records) 8/12

Pirms diviem gadiem 50 Cent bija "karstākais" hiphopa atradums, deju zāļu grāvējs "In Da Club" skanēja teju vai visās iespējamajās hiphopa pārtijās. Šogad producents Dr. Dre parūpējies par jaunu sensāciju - , tomēr daļu sava apbrīnojamā talanta atvēlējis arī 50 Cent otrajam ierakstam.

Sākotnēji plate ar nosaukumu "Valentīndienas slaktiņš" ("The Valentine''s Day Massacre") iecerēta kā mīlētāju dienas dāvana visām "bitches", taču kaut kas nogāja greizi un izdošanas datums (14. februāris) tika pārcelts uz vēlāku laiku. Protams, repera jaunie mp3 ātri vien nokļuva tīkla failu apmaiņas programmās, tas pamudināja 50 Cent tomēr pasteidzināt ieraksta izdošanu.

Albuma nosaukums radies pēc 1929. gada asiņainā slaktiņa Čikāgā, ASV, kur savus rēķinus Svētā Valentīna dienā (14. februārī) kārtoja divas gangsteru grupas. Kā skaidro pats reperis, šis albums ir veltīts visiem mākslinieka nedraugiem hiphopa pasaulē, kas viņam veltījuši dažādus apvainojumus.

Ierakstā piedalās salīdzinoši nedaudz viesu - Eminems, The Game, Lloyd Banks, Tony Yayo, dziedošā r&b dīva Olivia (elegantais "So Amazing" izklausas gluži pēc Ashanti dziedājuma) un nesen oskarotais (filma "Ray") afroamerikāņu aktieris Džeimijs Fokss (Jamie Foxx). Aktiera falseta dziedājums patīkami pārsteidz rotaļīgajā "Build You Up". Nav brīnums, ka Fokss gatavojas tuvākajā laikā laist klajā pats savu soloalbumu, tiesa, 90. gadu sākumā viņš jau izdeva vienu disku, taču toreiz publika dziedošā komedianta centienus nesaprata.

Arī 50 Cent vecie kolēģi no G-Unit dzirdami tikai vienā skaņdarbā - The Game dziesmā "Hate It or Love It", savukārt Eminems parūpējies par komiksu tēmai veltīto "Gatman and Robbin".

Kopumā labs turpinājums debijas platei "Get Rich or Die Tryin''" ar daudz maigāku un relaksētāku attieksmi. Ierakstā netrūkst teicamu deju hitu, tomēr šeit atrodami arī mazāk izdevušies skaņdarbi. Nav slikti...

P.S. 50 Cent iekļuvis arī ASV mūzikas topu vēsturē – viņš ir pirmais mūziķis, kurš vienas nedēļas laikā pabijis "Billboard Hot Top 100" pirmajā pieciniekā vienlaicīgi ar trīs dziesmām.

"Billboard" topa pirmajā vietā šobrīd ir 50 Cent izpildītā dziesma "Candy Shop", ceturto vietu ieņem kopdarbs ar The Game "How We Do", bet piektajā vietā ir kompozīcija "Disco Inferno".

Izdošanas datums 03.03.2005.

TVNET CD apskats:

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu