High Places "High Places vs. Mankind"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Multiinstrumentālists Robs Barbers (Rob Barber) un dziedātāja Mērija Pērsone (Mary Pearson) laiž klajā otro studijas plati "High Places vs. Mankind".

High Places "High Places vs. Mankind"

(Thrill Jockey)

9/12

Tā sanāk ... ja neskaitām 2007.gada "03/07 - 09/07", kas bija agrāk izdotu EP apkopojums, jaunais albums seko 2008.gada debijai "High Places". Toreiz Roba Barbera askētiskie Karību mūzikas ritmi un perkusijas nedaudz atgādināja Animal Collective skaņu pasauli, savukārt Mērijas Pērsones viegli tvītīgais vokāls, apstrādāts ar reverbratoriem un dīlejiem, radīja nepiespiestu, sapņainu, viegli eksperimentālu skaņu ainavu.

Mūziķi daudz izmantoja dažādus pašu ierakstītus trokšņus (field recordings tehnika), skaņas un iestrādāja to visu savā mūzikā.

High Places "High Places vs. Mankind"
High Places "High Places vs. Mankind" Foto: Publicitātes foto

Šogad Bruklinas (tagad gan mūziķi pārcēlušies uz Losandželosu) duets atgriezies jaunā kvalitātē - gan muzikāli, gan saturiski. "High Places vs. Mankind" muzikālais materiāls ir vairāk orientēts uz dejiskiem bītiem, monotoniem ģitāru rifiem, kas caurvij gandrīz visas dziesmas. Arī Mērijas dziedājums ir melodiskāks un daudzi balss celiņu klājumi rada asociācijas ar tādām 1980.gadu sapņu popmūzikas apvienībām kā Cocteau Twins vai This Mortal Coil.

Arī saturiski duets pievērsies eksistenciālām tēmām - cilvēku savstarpējām attiecībām (albuma nosaukums jau par to liecina), dzimšanai un nāvei (noslēdzošais "When It Comes"). Mīlestība pret fotogrāfiju palikusi nemainīga (skat. CD vāku un video).

Brīžiem albums ieskanas uz 12/12, taču diemžēl kopumā tas tomēr notur uz zemes...

Izdošanas datums - 06.04.2010.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu