MGMT "Congratulations" (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Daudzi mūzikas apskatnieki uzskata, ka ar šo otro studijas albumu MGMT ir izdarījuši "komerciālu pašnāvību". Paši dueta dalībnieki gan nepiekrīt šādam apgalvojumam. Ja viņi vēlētos, tad šī tā dēvējamā muzikālā pašnāvība būtu bijusi daudz iespaidīgāka par "Congratulations".

MGMT "Congratulations"

(Sony)

6/12

Reti kura deju zāle pēdējos gados iztikusi bez Bruklinas, Ņujorkas dueta Endrjū Vanvaingardena (Andrew Vanwyngarden) un Bena Goldvasera (Ben Goldwasser) grāvējiem "Kids" un "Time to Pretend". Arī puišu debijas albums "Oracular Spectacular" (sākotnēji izdots 2007. gada oktobrī digitālai lejupielādei) pasaulē jau pārdots vairāk nekā miljons eksemplāros. Liktos tikai loģiski, ja MGMT ar jaunajām dziesmām censtos vismaz atkārtot veiksmīgo singlu stāstu, taču Endrjū un Bens izvēlējušies citu ceļu, proti, izdod pavisam nekomerciālu, bezsinglu ierakstu, kas neizdabātu nevienam un apmierinātu tikai viņus pašus. Turklāt jau marta beigās visas dziesmas bez maksas bija iespējams digitāli noklausīties grupas mājas lapā, pilnīgi un galīgi atbaidot visus potenciālos CD pircējus, kuri cerēja atrast albumā otrus "Kids" un "Time to Pretend".

MGMT "Congratulations"
MGMT "Congratulations" Foto: Publicitātes foto

Puiši vēlējušies "pazust mūzikā" un apturēt pie viņiem negaidīti atnākušo slavu. Es gan nedomāju, ka MGMT bija kļuvuši tik nepanesami populāri, kā, piemēram, Lēdija Gāga (Lady Gaga) vai Coldplay, taču mūziķu izšķiršanās vieš zināmu cieņu.

Jaunajā platē Scissor Sisters glamūra disko nomainījuši "greizi un nepareizi" eksperimentālās popmūzikas ritmi (bungas ierakstā pamatīgi klibo), vairākās dziesmās tiek dotas atsauces uz britu postpanka un  psihedēlisko popmūziku. Piemēram, plates otrais skaņdarbs "Song for Dan Treacy" ir veltījums mistērijām apvītajai britu postpanka grupai Television Personalities un tās līderim Denam Trīsijam (Dan Treacy). Viena no dziesmām saucas "Brian Eno". Platē var saklausīt arī kaut ko no Sida Bareta, Roxy Music ... Ievadošais "It's Working" nedaudz pat atgādināja dāņus "Mew".

Albumu producējis Pīters Kembers (Pete Kember) aka Sonic Boom no britu eksperimentālās grupas Spacemen 3. Laiks rādīs, vai šāda albumu stratēģija puišiem atmaksāsies...

Izdošanas datums - 13.04.2010.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu