OST - "School of Rock" (7)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī šī asprātīgā roka komēdija Latvijas kinoteātros pirms kāda laiciņa jau tika izrādīta, skaņu celiņš kompaktdiska formātā un filmas DVD versija tikai nesen nonākuši veikalu plauktos.

OST – "School of Rock" (Warner) 9/12

Pirmkārt, tiem, kas vēl nav noskatījušies šo neatkarīgā režisora Richard Linklater filmu, silti to iesaku izdarīt, manuprāt, viena no pēdējo gadu jautrākajām un gaumīgākajām amerikāņu Holivudas komēdijām, jo īpaši rekomendēju, ja esat kaut nedaudz pazīstams ar roka vēsturi.

Ekscentriskais filmas galvenais varonis Džeks Bleks (Misters Šnīblijs) tēlo kāda skolotāja aizstājēju, taču tā vietā, lai pasniegtu bērniem nepieciešamo mācību vielu, viņš organizē bērnu rokgrupu “School Of Rock”. Paralēli mūzikas mēginājumiem viltus skolotājs pasniedz bērniem īsu ieskatu roka vēsturē, demonstrējot ACDC, Led Zeppelin, T-Rex u.c. grupu ierakstus.

Lielākā daļa skaņdarbu arī ir atrdodami šajā kompilācijā, pievienojot arī pašu “School Of Rock” iestudētos divus priekšnesumus. Sķiet, ka tomēr Bleka populārais jokroka projekts Tenacious D muzikālās kvalitātes ziņā ir galvastiesu pārāks, taču Bleka vokālās spējas nav peļamas. Kā jau ierasts, netrūkst arī vairāku filmas galvenā varoņa monologu. Diemžēl daži ACDC skaņdarbi, kas bija dzirdami filmā un The Darkness “Black Shuck”, platē nav atrodami, taču kopējā filmas noskaņa ierakstā ir saglabāta.

Blakus roka klasiķiem The Doors, The Ramones, Cream, The Who ... atrodami arī daži jaunāki vārdi – garage roka censoņi The Black Keys, rokeri No Vacancy un The Darkness.

Izdošanas datums 13.10.2003.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu