Telefon Tel Aviv "Map of What Is Effortless" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Laptop elektroniskās mūzikas duets Telefon Tel Aviv mēģina radīt jaunu priekšstatu par Čikāgas mūzikas dzīvi, piedāvājot jaunu studijas ierakstu "Map of What Is Effortless".

Telefon Tel Aviv "Map of What Is Effortless" (Hefty) 7/12

Projektu veido divi 26 gadus veci jaunieši, kas oriģināli nākuši no Jaunorleānas. Čarlzs Kūpers (Charles Cooper) un Džošua Estis (Joshua Eustis) satikās jau 15 gadu vecumā, kad Kūpers spēlēja vietējā pankroka grupā, bet Estis aizrāvās ar industriālo mūziku. Puiši sāka kopā muzicēt un draudzēties, apmeklēja koncertus un mēģināja radīt paši savus pirmos demo ierakstus. 2001. gadā pēc līguma parakstīšana ar Čikāgas mūzikas izdevniecību "Hefty Records" nāk klajā mākslinieku debijas ieraksts "Fahrenheit Fair Enough", par kura galveno ietekmi kļuva Maikla Džeksona (Michael Jackson) slavenais "Thriller". Grupa strādā arī pie vairākiem kino skaņu celiņiem, no kuriem pazīstamākais ir darbs pie lentes "Ūdens Pasaule".

Jaunajā Telefon Tel Aviv ierakstā mākslinieki miksē ambient, trip hop un dzīvo stīgu orķestri, radot kaut ko no Massive Attack, Alpha, Cinematic Orchestra un Justin Timberlake muzikālā kokteiļa. Par galvenajām ieraksta ietekmēm puiši min Marvin Gaye, Nine Inch Nails, Prince, Curtis Mayfield un The Isley Brothers. Ieraksta mierīgo elektrosoula skanējumu papildina Čikāgas viesvokālisti Damon Aaron un Lindsay Anderson.

Kopumā ieraksts, manuprāt, ir saturiski mazliet patukšs, biežās atsauces uz vieglu pop un r’n b nedaudz traucē uztvert to nopietni, tomēr vieglas atslodzes mūzikas un Massive Attack pēdējās plates cienītāji Telefon tel Aviv varētu atzīt par labu esam.

Izdošanas datums: 27.01.2004.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu