Suede «A New Morning»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai cik neinteresanti tas liktos, taču «Suede» daiļrade tomēr ir iedalāma divos posmos – pirms un pēc ģitāras meistara Bernarda Batlera (Bernard Butler).

Suede «A New Morning»

(Columbia)

8/12

Tieši grupas pirmie divi albumi radīja «Suede» unikālo skanējumu un britu mūzikas kulta statusu. Šķiet arī «Suede» cienītāji dalās divās grupās – tie, kas augstāk vērtē grupas agrīno muzikālo darbību un tie, kas grupu atklāj no trešā, komerciāli veiksmīgā «Coming Up». Ja kāds jautātu man, tad «Suede» man nozīmē tieši pirmie divi albumi, īpaši, tā laika muzikālais manifests singlā «So Young».

Kas attiecas uz jauno ierakstu, tad tas turpina kultivēt jau 1993. gadā aizsākto dziesmu rakstīšanas formulu. Batlers vēl joprojām tiek aizstāts ar dubultnieku un Andersons vēl joprojām jūtas kā tāds pusaudžu sekssimbols.

Mūzika, protams, ir nevainojama un «Suede» faniem rosinās ne vienu vien patīkamu sentimentālu izjūtu. «Ūuu, ūuu» un «Ā, ā» kā vienmēr ir neatņemama gandrīz visu Andersona piedziedājumu sastāvdaļa, šoreiz gan balss izklausās nedaudz piesmakusi un netīra, vārda labā nozīmē. Dziesmas ir ļoti melodiskas un lipīgas, skaistas un romantiskas, par viņu un vēlreiz viņu.

Labākās dziesmas: «Obsessions», «Beautiful Loser», «Lonely Girls».

Izdošanas datums 30.09.2002.

Suede «A New Morning»
Suede «A New Morning» Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu