Gang Gang Dance "Saint Dymphna" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Blakus "TV On The Radio", "Gang Gang Dance" ir vēl viena satraucoši jaudīga muzikāla apvienība no Bruklinas, Ņujorkas.

Gang Gang Dance "Saint Dymphna"  

(The Social Registry)  

10/12

Kvarteta šogad izdotais ceturtais studijas ieraksts "Saint Dymphma" nav tik eksperimentāls un trokšņains kā grupas pirmie trīs ieraksti "Revival of the Shittest" (2004), "Gang Gang Dance" (2004) un "God''s Money" (2005), tas sakausē vairākas populārās muzikas ietekmes - hiphopu, deju mūziku, diskopanku, shoegaze, galarezultātā radot savdabīgu panka un deju mūzikas hibrīdu. Presē Gang Gang Dance dēvē par neoprimitīvistiem, kas koķetē ar indiāņu cilšu un rituālu mūziku.

Tiesa, Gang Gang Dance nav iesācēji mūzikā, grupas līderis - ritmu programmētājs, taustiņnieks un mākslinieks Braiens Degrovs (Brian DeGraw) kopā ar bundzinieku Timu Devitu (Tim DeWitt) jau kopš 1993. gada muzicējis kopā grupā "The Cranium". Gang Gang Dance šādā sastāvā sāka darboties 2001. gadā.

Jaunās plates pirmie divi skaņdarbi - instrumentālais "Bebey" un "First Communion" ir albuma spēcīgākās septiņas minūtes. Pancīgais un vienlaikus dejiskais "First Communion" vispār uzrauj kosmosā (skat. audio). Ja "Bebey" pakāpeniski būvē vienu sintezatora kārtu virs otras, uzstājīgi fonā turot afrikānisku bungu ritmu perkusiju, tad abu skaņdarbu saplūšanas vietā, iestājoties dziedātājas Lizas Bugatsoss (Liz Bougatsos) izsaucieniem, klasiskam bungu bītam un ģitāras rifam, atveras jaunas uztveres durvis. "Prisms have kissed my lids/ Sea salt has rubbed on my hips", reverbrētā telpiskā vidē izdzied Liza.

Gang Gang Dance

Sekojošais "Blue Nile" iedarbojas ar smagnēju, palēninātu hausmūzikas bītu, ko papildina Lizas rituāls, sasemplēts dziedājums, ne gluži tik stilizēti kā austrāļu aborigēnu grupas Yothu Yindi remiksos, bet idejiski līdzīgi.

Savukārt "Vacuum" man tik ļoti atgādināja "shoegaze" leģendu My Bloody Valentine ierakstus, ka mēģināju uzreiz sameklēt, kuram MBV skaņdarbam tad tas ir līdzīgs. "Vacuum" skaņu sienas elementi apzināti vai neapzināti, manuprāt, aizgūti no "Loveless" plates skaņdarba "I Only Said", tiesa, "Vacuum" ir tikai instrumentāls un iesākto muzikālo motīvu īsti neattīsta. Pēc šādas MBV atkāpes seko pilnīgi kas cits - graima rečitatīvs no Austrumlondonas MC Tinčija Straidera (Tinchy Stryder), dabstepa elementi mazliet jūtami sekojošajā "Inners Place".

Būtībā eklektisks, daudzšķautņains ieraksts, kura galvenie vadmotīvi ir Lizas Bugatsoss vokāls un afrikāniskie bungu ritmi, pārējās skaņu dekorācijas katrā dziesmā transformējas atšķirīgos žanriskos ietvaros. Viens no gada albumiem!

Izdošanas datums - 21.10.2008.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu