Kaiser Chiefs "Employment"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gadam noslēdzoties, varbūt vienīgi Bloc Party spēs aizēnot jauno Līdsas zēnu "Kaiser Chiefs" spožo debiju. Šodien beidzot nāk klajā grupas ilgi gaidītais albums "Employment".

Kaiser Chiefs "Employment"

(B-unique)

11/12

Šie pieci zēni no Līdsas pilsētās Anglijā izveidoja savu ansambli tikai 2003. gadā un jau šogad BBC mūzikas speciālistu par jaunajiem muzikālajiem atklājumiem "izsēti" kā piektie. Grupas nosaukums aizgūts no kādas Dienvidāfrikas futbola komandas "Kaisers".

Kaiser Chiefs "Employment"
Kaiser Chiefs "Employment" Foto: Publicitātes foto

Tik tiešām platē ir vairāki izteikti "bluriski" skaņdarbi - īpaši jau noslēdzošais "Team Mate".

Nesen draugu kompānijā klausījāmies "Kaiser Chiefs" un kopīgi mēģinājām saklausīt visas tās ietekmes, kas dzirdamas puišu mūzikā - pirmkārt jau Supergrass un Blur, vietām Mansun un Elviss Kostello u.c.

Albums sākas ar vitālo anti-mīlas dziesmu "Everyday I Love You Less and Less" ar puišu iecienītu "na na na na" fona vokālu. Kā otrais seko viens no gada potenciālajiem megagrāvējiem "I Predict A Riot" ar graujošu un panciski melodisku piedziedājumu un "la la la la" dekorācijām. Viena no dziesmām tā arī saucas - "Na Na Na Na Naa". Viens centrālajiem singliem ir nedaudz spocīgais "Oh My God", kas varētu būt savdabīgs "The Specials" un "Blur" krustojums.

Līdzīgi kā pagājušogad "Franz Ferdinand", 2005. gada spilgtākā un vērtīgākā debija, manuprāt, būs tieši Kaiser Chiefs.

Izdošanas datums 07.03.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu