The Ordinary Boys "How To Get Everything ..." (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vienkāršie zēni" diemžēl vairs nav tik vienkārši kā agrāk...

The Ordinary Boys "How To Get Everything You Ever Wanted In Ten Easy Steps" (B-Unique) 7/12

Pēc 2005. gada otrās studijas plates "Brassbound" četri puiši no Braitonas The Ordinary Boys tā arī nespēja turēt līdzi citām jaunajām britu mūzikas grupām un ansamblim jau pamazām varēja paredzēt drošu lēnas aizmirstības likteni. Taču tad seko "gājiens ar zirdziņu", proti, grupas solists Semjuels Prestons (Samuel Preston) gada sākumā startē populārajā televīzijas šovā "Celebrity Big Brother" un no "vienkārša" zēna drīz kļūst par Apvienotās Karalistes pirmā mēroga slavenību.

Šova ietvaros viņš sāk romantiskas attiecības ar vēl kādu slavenību Šanteli Hotonu (Chantelle Houghton) un rezultātā finišē šovā ceturtais. Romantiskās attiecības no televīzijas ekrāniem drīz pārceļas uz bulvārpreses pirmajām lapām un pavisam nesen - augustā - notiek šo abu slavenību kāzas.

Pats Prestons piedalīšanos šovā tā arī skaidro - tas viss darīts grupas The Ordinary Boys nākotnes labā. Nav šaubu par viņa labajiem nodomiem, taču efekts diemžēl, manuprāt, nebūs ilgstošs, jo nāks jauni šovi, jaunas zvaigznes un šovu skatītāji savu uzmanību fokusēs jau uz citiem "prestoniem". Kas attiecas uz "Vienkāršo zēnu" pirmajiem uzticamajiem faniem, tad tie, visticamāk, jau novērsušies no grupas un apvainojušies par šādu lētu slavas iegūšanas triku. Tas pats diemžēl jāsaka arī par pašmāju "fabriku" zvaigznēm - kurš, sasodīts, tagad atceras tādu Indru vai Soho?

Prestons komentē: "Pēc savas pieredzes varu teikt: ja neriskē, tad nevinnē. Lai sasniegtu mērķi, ir jāriskē. Centieties nepakļauties apstākļiem, tā, protams, ir klišeja, bet tā darbojas."

Nu jā, The Ordinary Boys stāsts nav gluži tradicionāls, grupa tomēr jau bija izdevusi divus albumus - un tikai tad sākās brīnumainās pārvērtības. Tomēr sākotnējais zēnu šarms un vienkāršā muzikālā un publiskā valoda ir zudusi, Prestons klipos jau spīd kā izteikts grupas līderis (nu gluži kā Mārtiņš Freimanis un pavadošā grupa "Tumsa"), viņa augumu rotā īsta rokera tetovējumi, tiesa, nevar noliegt, ka puisim ir talants un, ja nesanāks ar mūziku, tad viņš, piemēram, varētu kļūt par aktieri.

Muzikāli arī notikušas nelielas izmaiņas, papildus britpopa un ska sakausējumam klāt nākušas dažas elektroniskas dekorācijas, par kurām parūpējies producents DJ Plastic Man. Viens no singliem "Lonely At The Top" ar savu disko ritmu un "jūtīgo" basu ir teju vai no Blur "Modern Life Is Rubbish" laikiem. Tas pats jāsaka arī par bluriskajiem "Commercial Breakdown" un "Great Big Rip Off". Savukārt viens no veiksmīgākajiem plates hitsingliem "Nine2five" (skat. video), kurā piedalās britu graima (grime - britu garage mūzikas apakšvirziens) repere Lady Sovereign, ir pietiekoši novatorisks tandēms. Starp citu, minētā Lady Sovereign ar savu jauno singlu "Love Me or Hate Me" šokējošā kārtā oktobra sākumā tikusi iebalsota Amerikas MTV demonstrētā TRL šova pirmajā vietā, apsteidzot pašu Džastinu Timberleiku.

Ja izslēdz visu šo blakus informāciju, tad jaunais "How To Get Everything You Ever Wanted In Ten Easy Steps" patiesībā ir pieklājīgs britpopa mūzikas paraugs, ne ar ko sliktāks, piemēram, par Kooks.

Izdošanas datums 23.10.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu