Peter Bjorn and John «Seaside Rock» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Pēc tāda supersingla, kāds bija bezbēdīgi svilpojošais «Young Folks», šim zviedru kolektīvam nāksies nopietni un smagi strādāt, lai neiekļūtu kategorijā «One Hit Wonders».

Peter Bjorn and John «Seaside Rock»

(V2)

10/12

Pirmie šā smagā un, manuprāt, arī stratēģiski ļoti pareizi virzītā darba augļi baudāmi jau šoruden - Peter Bjorn and John atgriezušies ar savdabīgu instrumentālu, ainavisku vinila plati (ar kodu digitālai lejupielādei) «Seaside Rock».

Peter Bjorn And John - Inland Empire

Tā vietā, lai radītu jaunus "Young Folks" (no plates "Writer"s Block") klonus (diez vai kādreiz puišiem izdosies pārspēt šīs dziesmas panākumus), Peter Morén, Björn Yttling un John Eriksson jeb Peter Bjorn and John radījuši interesantu kinematogrāfisku skaņu pasauli, kuru ar stāstiem iz dzīves dzimtajā zviedru mēlē papildina dažādi personāži.

Peter Bjorn and John

Albuma koncepcija - mazo Zviedrijas zvejnieku ciematu ikdiena, ko trijos zviedru valodas dialektos, monologos vēstī dažādi cilvēki. Piemēram viegli akustiskais «Eriks Fishing Trip», cik nopratu, ir kāda zviedru zvejnieka stāsts par viņa jūras piedzīvojumiem. Vai, spriežot pēc Youtube video, viņa bērnības atmiņas. Varbūt kāds zviedru valodas eksperts varētu mums komentāros sniegt plašāku informāciju.

Plati ar jaudīgu, «morikonisku» instrumentālu vesternu ievada «Inland Empire» (skat. audio), tā pamatā tremolo ģitāra, masīvas bungas un bungmašīnas automāta šāviņu kārtas, ko skaņdarba beigās papildina elektriskās ģitāras un saksofona griezīgie solo. Sekojošais «Say Something (Mukiya)» balstās uz elektriskās ģitāras flažoletu motīva, «steelpan» perkusijas un bezvārdu vokāla.

Noklausoties plati, biju nedaudz pārsteigts par to, kā šis ieraksts uz mani iedarbojas. Varu droši atklāt, ka šī plate man tīk daudz vairāk par "Writer"s Block" un stabili ierindojas starp šā gada favorītierakstiem.

Izdošanas datums - 23.09.2008.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu