Simian Mobile Disco "Temporary Pleasure" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2007.gada "jaunā reiva" revolūcijas vaininieki "Simian Mobile Disco" atgriežas ar jaunu albumu.

Simian Mobile Disco "Temporary Pleasure" (Wichita) 8/12

Kā lai gan neatceras projekta vilcējspēka un galvenā radošā spēka Džeimsa Forda (James Ellis Ford) izteikumus pirms diviem gadiem, kad tika izdots lieliskais Simian Mobile Disco debijas albums - "Mēs gan nevēlamies iet pārāk tālu vokālistu sadarbībā, tad tas vairāk sāktu līdzināties UNKLE vai tml.," viņš komentēja. "Tad beigās sanāk, ka lielākais akcents tiek likts uz dziedātājiem, nevis uz pašu grupu."

Simian Mobile Disco "Temporary Pleasure"
Simian Mobile Disco "Temporary Pleasure" Foto: Publicitātes foto

Pagājuši divi gadi, un "beigās sanācis" tieši tā, proti, bijušo rokgrupas Simian dalībnieku Džeimsa Forda un Džeimsa Šouva (James Anthony Shaw) jaunais veikums ir konceptuāli tieši tāds kā minētie UNKLE vai The Chemical Brothers ieraksti - balstīti uz populāriem viesvokālistiem. Protams, viesvokālisti bija dzirdami grupas pirmajā albumā - Nindža (Ninja no The Go! Team), Berijs Dobins (Barry Dobbin) no u.c., taču šoreiz veselās 7 no 10 dziesmām dzied kāds pazīstams mākslinieks.

Un šoreiz gan sanāk tā, ka "lielākais akcents tiek likts uz dziedātājiem, nevis uz pašu grupu" (pie visa vainojama puišu lielā aizņemtība producējot un koncertējot). Šie dziedātāji, protams, katrs par sevi ir fantastiski mākslinieki - Grafs Rīzs (Gruff Rhys) no Super Furry Animals, Beta Dito (Beth Ditto) no The Gossip, Kriss Kītings (Chris Keating) no Bruklinas kolektīva Yeasayer, baltais soulmenis Džeimijs Lidels (Jamie Lidell), Aleksis Teilors (Alexis Taylor) no Hot Chip, Ņujorkas eksperimentālās mūzikas tandēms Telepathe un reperi Young Fathers. Iespaidīgs saraksts!

Pirms albuma izdošanas izdoti arī vairāki singli - instrumentālie "Synthesise" un "10,000 Horses Can''t Be Wrong" (skat. video), kā arī aktuālais Yeasayer vokālista "Audacity of Huge" (skat. video), kas, manuprāt, arī ir labākais albuma skaņdarbs un droši liekams blakus SMD labākajiem darbiem "Hustler" un "It''s a Beat".

Izdošanas datums - 17.08.2009.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu