We Have Band «WHB» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

TVNET jaunās rubrikas «Uz radara» viena no apskatītajām grupām - Londonas trio «We Have Band» šonedēļ laiž klajā savu debijas albumu.

We Have Band «WHB»

(naïve)

8/12

Trio, kura sastāvā muzicē trīs savulaik izbijuši ierakstu kompānijas EMI darbinieki - pāris Tomass un Dede, kā arī elektroniķis Darens Bankrofts (Darren Bancroft), pirmo ievērību guva jau teju pirms diviem gadiem. Pagājušogad izdots lielisks EP, par kuru rakstīju - «»We Have Band» rada tumšus deju mūzikas ritmus, sakausējot ūdeņainus sintezatoru toņus, kustīgu diskopanka basu un katra dalībnieka vokālus vienā intriģējošā skaņu karuselī». Beidzot šonedēļ grupa izdod pilno plati, kuru «Pitchfork» piekasīgie kritiķi novērtējuši tikai ar 3,7/10.

Protams, «Pitchfork» ir ļoti neiecietīgi attiecībā pret mūziku, kas nāk no Apvienotās Karalistes, bet par saviem Ziemeļamerikas jaunajiem varoņiem bieži vien raksta nepamatotas slavas dziesmas («Local Natives», «The Morning Benders»???). Labi, daļēji jau «Pitchfork» (arī citiem mūzikas apskatniekiem) ir taisnība. Lai arī «We Have Band» radījuši simpātisku elektropopa plati, tajā trūkst odziņas, nerva ... rakstura.

We Have Band "We Have Band"
We Have Band "We Have Band" Foto: Publicitātes foto

Varbūt ja šāds ieraksts tiktu izdots pirms diviem vai trim gadiem, tad tas spētu rezonēt daudz efektīvāk, taču 2010.gadā atsauces uz «New Order» («Love, What You doing?»), «Chemical Brothers» («Divisive») vai «Human League» vairs īsti nedarbojas. Galu galā tie paši «Delphic» šā gada sākumā «izbrauca» uz «New Order» vilciena.

Atsevišķus ne tik veiksmīgus dziedamos skaņdarbus (Bankrofta vokāls sasaucas ar Gaja Gārvija («Elbow») balsi) platē atsver dejiski un ritmiski diskopanka, elektrofanka singli. Lielisks ir augstāk minētajā EP atrodamais «You Came Out», šā brīža aktuālais singls «Divisive» un «ladytronīgais» un «hotčipiskais» «Hear It In The Cans».

Kopumā nekas īpašs (videoklipi gan ļoti labi). Žanra cienītājiem.

Izdošanas datums - 15.04.2010.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu