Crystal Castles «Crystal Castles»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Jūsu uzmanībai vēl viens albums, kura izdošana sākotnēji ieplānota jūnija sākumā, taču pēc mp3 «noplūšanas» tīmeklī ar steigu digitālā formātā izdota jau 23.aprīlī.

Crystal Castles «Crystal Castles»

(Fiction)

9/12

Kanādiešu, Toronto pilsētas elektroniķu - multiinstrumentālista Ītana Kata (Ethan Kath) un dziedātājas Alisas Glāsas (Alice Glass) otrais studijas albums (arī bez nosaukuma) seko 2008. gada lieliskajam debijas albumam «Crystal Castles».

Jaunajā albumā Crystal Castles kļuvuši nedaudz melodiskāki, pat popsīgāki. Lai arī plati ievada trokšņains, dzelošs elektronisks ievads «Fainting Spells», tam sekojošais viegli dejiskais «Celestica» (skat. audio) iezīmē jaunu dueta daiļrades šķautni, proti, ierasti trakulīgā Glāsa visa skaņdarba garumā dzied skaistā, pavedinošā balsī, radot tīkamas asociācijas ar Ladytron.

Lai neradītu greizu priekšstatu, uzreiz pēc «Celestica» seko agresīvs, iznīcinošs pusotru minūti garš čipmūzikas, tehno un pankroka kokteilis «Doe Dear», kurā Ītans Kats samplē vienu no agrāk neizdotajiem skaņdarbiem «Insectica». Tomēr vairāk albumā šādi «izlēcieni» nav atrodami, pārējās dziesmas organiski nomaina cita citu, radot hipnotisku, nedaudz, protams, arī paranoidālu (albuma vāciņš ir precīzs vizuāls raksturojums) noskaņu.

Crystal Castles "Crystal Castles"
Crystal Castles "Crystal Castles" Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka vienā no skaņdarbiem («Year of Silence») samplēts islandiešu grupas Sigur Ros solista Jonsi Torga Birgisona (Jon Thor (Jonsi) Birgisson) vokāls (no dziesmas «Inní mér syngur vitleysingur»). Savukārt vienā citā kompozīcijā («Not in Love») par pamatu ņemta Kanādas 1980. gadu new wave grupas Platinum Blonde dziesma.

Kopumā labs albums, kurā tomēr nedaudz pietrūkst tāda kalibra atmiņā paliekošu singlu kā debijas albuma «Untrust Us» vai «Crimewave».

Izdošanas datums - 24.05.2010.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu