The Bluetones "The Bluetones" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hounslovas britpopa grupa The Bluetones laidusi klajā piekto studijas plati "The Bluetones".

The Bluetones "The Bluetones" (Cooking Vinyl) 9/12

18. septembrī jau iznācis grupas jaunākais singls "My Neighbour''s House", tiesa, tas spēja uzkāpt tikai līdz 68. vietai singlu tabulā. Ja atskatāmies vēsturē, tad tieši pirms desmit gadiem lieliskais "Slight Return", atkārtoti izdots, ierindojās 2. vietā. Manuprāt, minētais "My Neighbour''s House" nav plates veiksmīgākais skaņdarbs un pat īsti neraksturo The Bluetones slaveno niansēto skanējumu.

Jā, vēl pirms desmit gadiem The Bluetones tika dēvēti par, iespējams, labāko britu grupu, puišu niansētā ģitārmūzika tika salīdzināta ar "The Stone Roses" un "The Smiths". No savas puses vēlos piebilst, ka The Bluetones, manuprāt, ir viena no pēdējām grupām, kurā soloģitāras partijas ir galvenais nesošais spēks. Ģitārists Adams Devlins (Adam Devlin) ar savu smalko manieri ierindojams Džonija Marra ("The Smiths") un Džona Skvaira ("The Stone Roses") kategorijā - melodiskas arpežijas, spilgti rifi, neuzbāzīgi solo, kas ļauj izpausties arī solistam Markam Morisam (Mark Morriss).

Ar jauno albumu grupa atgriežas pie 90. gadu vidus skaņas (viņu labākais laiks) un atkal sastrādājušies ar producentu Hjū Džounsu (Hugh Jones), kas atbildīgs par grupas klasisko debijas plati "Expecting To Fly" un arī otro albumu "Return To The Last Chance Saloon".

Pagājušogad grupa parakstīja līgumu arī ar ierakstu kompāniju "Cooking Vinyl" par trīs albumiem. Gada sākumā iepriekšējie partneri "Universal" izdeva The Bluetones b-pušu un singlu kompilāciju un pārtrauca sadarbību ar it kā norietējušām britpopa zvaigznēm. Tā jau runā, ka tie mākslinieki, kas pāriet uz izdevniecību "Cooking Vinyl", dara to tādēļ, ka nekur citur tos vairs neņem pretī. Manuprāt, tik skumji vis nav.

Jaunais "The Bluetones" albums seko 2003. gada un jau ar pirmo ievadskaņdarbu "Surrendered" liek ar zināmu nostalģiju pasmaidīt - dziesma izklausās gluži kā no minētā debijas ieraksta "Expecting To Fly". Sekojošais "Baby, Back Up" iepriecinās tos grupas cienītājus, kuru mīļākais hits ir otrā albuma "If", bet "Hope and Jump" atkal atgriež klausītāju dūmakainajā "Expecting To Fly" noskaņā.

Iespējams, daži roķīgāki skaņdarbi nedaudz nogremdē kopējo plates koncepciju, diemžēl arī Marka Morisa nazālais un spalgais balss tembrs var daudziem šķist nepatīkams, taču kopumā The Bluetones ir vieni no pēdējiem vēl eksistējošiem 90. gadu britu mūzikas renesanses pārstāvjiem.

Atgādināšu, ka The Bluetones radušies 1994. gadā un uzreiz pēc debijas plates "Expecting to Fly" un singla "Slight Return" tika nodēvēti par jaunajiem "The Stone Roses". Diemžēl grupas otrā plate 1998. gadā "Return To The Last Chance Saloon" sakrita ar britpopa ēras norietu un neguva komerciālus panākumus, kaut singli "Soloman Bites The Worm" un "If..." ir grupas fanu vidū lielā cieņā.

Līdzīgas grupas: "The Charlatans", The Stone Roses", "Mainstream".

Izdošanas datums: 10.10.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu