Billy Corgan «TheFutureEmbrace»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmais iespaids bieži vien ir ļoti mānīgs, tas attiecas arī uz Bilija Korgana («Smashing Pumpkins», «Zwan») jauno soloplati.

Billy Corgan «TheFutureEmbrace»

(Warner Brothers) 10/12

Jau ar pirmajām jaunā ieraksta taktīm top skaidrs, ka Korgans ir tiešām parūpējies par pārsteigumu, «All Things Change» ieved klausītāju 80. gadu bungmašīnu bītu, delay ģitāru, gotisku sajūtu pasaulē, tiesa, pirmās kompozīcijas melodija, neskatoties uz smagnējo pavadījumu, ir pietiekoši vitāla un pozitīva. «Mina Loy (M.O.H.)» jau ir kaut kas no The Cure «Pornography» perioda...

«Mūzika būs skaļa, ģitarizēta, taču ne agresīva,» pirms plates parādīšanās veikalu plauktos solīja Bilijs Korgans. «Gan dziesmas un koncertuzstāšanās, gan videoklipi būs maniem klausītājiem kaut kas jauns un nebijis. Neviens nevarēs man pārmest, ka atražoju pats sevi un spekulēju uz «pampkinu» rēķina.»

Tik tiešām pārvērtības ir jūtamas, dzīvo bungu vietā skan bungmašīna, ģitāru vietā - sintezatori. Galvenais - platē ir solītais kopdarbs ar pašu Robertu Smitu (Robert Smith). «Kjūriskā» Bee Gees dziesmas «To Love Somebody» kaverversija ir neticami skaista - divu lielmeistaru sastapšanās vienā dziesmā. Gribas izsaukties: «Ģeniāli!...»

"The Cure ir vienmēr bijusi viena no manām mīļākajām grupām," stāsta Korgans. "Turklāt Roberts ir mans labs draugs. Zināmā mērā ir piepildījies mans jaunības sapnis, arī pati dziesma ir laba."

Kas attiecas uz pārējām kompozīcijām, tad tās nav ne labas, ne sliktas, tā ir drīzāk tāda Korgana pašapliecināšanās jaunā skaņu pasaulē, kurā neviens cits viņu netraucē. Ja salīdzinām ar «Zwan», kas bija silta, vasarīga ģitārmūzika, tad «TheFutureEmbrace» atrodas kaut kur polārās ziemas grādos.

Savā mājas lapā Korgans raksta, ka tomēr cer atkal apvienot «Smashing Pumpkins», tā ir bijusi viņa sirdsgrupa, daļa no viņa dzīves. Viņš pateicas savai dzimtajai pilsētai Čikāgai par iedvesmu un atbalstu, iespējams, ka šāds apcerīgs Korgans saklausāms arī plates pēdējā skaņdarbā - trauslajā «Strayz», kas nedaudz apklusina visa albuma gaitā dunošās bungmašīnas un sintezatoru skaņas...

Izdošanas datums 21.06.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu