Plan B "The Defamation Of Strickland Banks" (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Angļu reperis Plan B jeb īstajā vārdā Bendžamins Drū (Benjamin Paul Ballance Drew) ar savu otro studijas albumu "The Defamation Of Strickland Banks" šonedēļ iekarojis Apvienotās Karalistes albumu topu. Pamatoti.

Plan B "The Defamation Of Strickland Banks"

(679/Atlantic)

9/12

"Ja esat mani fani, tad jums jāpatīk visam, ko daru," tā par savu radošo transformāciju no repera līdz soulmūzikas dziedātājam izsakās 26 gadus vecais Bendžamins Drū.

Tik tiešām, kopš 2006.gada debijas albuma "Who Needs Actions When You Got Words", kurā par "britu Eminemu" dēvētais Plan B repoja gluži kā daudzi citi britu hiphopa jaunie censoņi, ir daudz kas mainījies. Bendžamins Drū atklājis sevī aktiera talantu (spēlējis kopā ar leģendāro Maiklu Keinu (Michael Caine) filmā "Harry Brown"), kā arī atklājis sevī dvēselisku baltā soula dziedātāju ar pseidonīmu Striklands Benks.

Plan B "The Defamation Of Strickland Banks"
Plan B "The Defamation Of Strickland Banks" Foto: Publicitātes foto

Šis Plan B alter ego Striklands Benks jeb Plan A tērpjas elegantā uzvalkā, dzied dvēseli plosošas balādes un, nepamatoti apsūdzēts, nokļūst cietumā. Kā atklāj pats mākslinieks, jau pirms debijas albuma izdošanas viņš bieži dziedājis, taču līdz galam nav spējis noticēt savas balss potenciālam.

Ja godīgi, šādu kombināciju - britu rečitatīvs, sakausēts ar popsīgu balto soulu, kas tiek dziedāts falsetā, agrāk nebiju dzirdējis. Spilgts piemērs - viens no albuma singliem "She Said", kas iesākas kā viegli džezīgs retro soula skaņdarbs Eimijas Vainhausas garā, apaug ar stīgu un pūšamo instrumentu aranžējumiem, līdz kulminē ar tradicionālu Plan B hiphopa rečitatīvu. Tiesa, pirmais skaņdarbs, kas mani tā pa īstam uzrunāja, bija "Writing's on the Wall" (skat. video), kas ļoti sasaucās ar 1992.gada Charles and Eddie brīnišķīgo singlu "Would I Lie To You" (skat. video). Izrādās, ka šo līdzību atzinis arī pats Plan B, ieskaņojot minētās dziesmas jaunklātu versiju.

Plan B jau paziņojis, ka drīzumā tiks izdots arī šā konceptalbuma hiphopa variants "The Ballad Of Belmarsh". Kādā intervijā mākslinieks izteicies, ka nākamais viņa ieraksts būs ieturēts regeja stilā.

Kopumā šis ieraksts nav tik tīrs soula darbs kā nesen apskatītais amerikāņa Meijera Havtorna (Mayer Hawthorne) ieraksts, tas drīzāk rada asociācijas ar 1980.gadu popmūziku (Boju Džordžu, Džimiju Samervilu), mazāk ar "Motown" skaņu. 9/12 - par uzdrīkstēšanos un jaunu vēsmu ienešanu britu popmūzikā.

Izdošanas datums - 12.04.2010.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu