YACHT "See Mystery Lights"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu mūzikas izdevniecība "DFA Records" turpina uzņemt apgriezienus, kamēr gaidām jaunu "DFA Records" ģēnija Džeimsa Mērfija (James Murphy) aka "LCD Soundsystem" plati, ieskatīsimies dažos citos šā gada DFA jaunumos.

YACHT "See Mystery Lights" (DFA) 9/12

Pirms dažām dienām nepieradinātās mūzikas aktīvisti - festivāla "Skaņu mežs" rīkotāji izplatīja paziņojumu, ka koncertsērijas "Prieka māja" ietvaros 17.oktobrī Rīgā viesosies viens no "karstākajiem" jaunajiem deju mūzikas vārdiem YACHT (akronīms jeb saīsinājums no Young Americans Challenging High Technology).

Ja ne gluži "karsts", tad "silts" šis vārds uzpeldēja jau 2007.gadā, kad toreiz vēl vienīgais projekta dalībnieks - multimediju mākslinieks un mūziķis Džona Behtolds (Jona Bechtolt) izdeva savu oficiālo debijas plati "I Believe in You. Your Magic Is Real". Šis ieraksts tolaik man nelikās kas īpaši satraucošs, taču jau toreiz bija skaidrs, ka YACHT muzikālajai koncepcijai ir potenciāls. Šo potenciālu saskatīja arī jau minētais Džeimss Mērfijs un aicināja YACHT savā "DFA" pulciņā.

YACHT "See Mystery Lights"
YACHT "See Mystery Lights" Foto: Publicitātes foto

Nesen izdotais pilnais studijas darbs "See Mystery Lights", atšķirībā no agrīnajiem ierakstiem tapis kopā ar YACHT oficiālo otro dalībnieku (kopš 2008.gada) - Klēru Evansu (Claire L. Evans). Šeit var vilkt paralēles ar Džona iepriekšējo projektu The Blow, kurā arī galvenais virzītājspēks bija dāma - Mikaela Markiča (Mikhaela Yvonne Maricich).

Jaunās dziesmas ir organizētākas, melodiskākas, protams, ar izteiktu Klēras balss klātbūtni. Neizbēgami, bet kopš pievienošanās DFA jūtams arī Mērfija un LCD Soundsystem pārklātais muzikālais plīvurs, īpaši skaņdarbā "We Have All We''ve Ever Wanted", kurā Behtolds rečitē gluži kā Mērfijs vai precīzāk - kā Marks E Smits (no The Fall). Kopumā albumā diskopanks ("It''s Boring / You Can Live Anywhere You Want") mijas ar 80.gadu disko ("I''m In Love With A Ripper (Party Mix)" un CSS raksturīgu indī deju popmūziku.

Albuma lielākais hits, protams, ir līdzi dziedamais "Psychic City (Voodoo City)" (skat.video), kurā Klēra rečitē labākajās 1980.gadu sākuma Tom Tom Club vai pat Blondie Debijas Harijas tradīcijās.

Izdošanas datums: 04.08.2009.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu