Daedelus "Exquisite Corpse" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Losandželosas elektroniskās mūzikas faķīrs "Daedelus" ir paveicis to atkal! Mākslinieka ceturtais studijas ieraksts "Exquisite Corpse" ir veiksmīgs turpinājums pagājušā gada "Of Snowdonia", kas TVNET 2004. gada albumu topā ierindojās augstajā devītajā vietā.

Daedelus "Exquisite Corpse" (Mush) 11/12

Jaunā albuma muzikālā tēma ir veltīta hiphopa subkultūrai, savukārt nosaukums un ideja aizgūta no sirreālistu spēles, kas balstīta uz spontānām frāzēm, dzejas rindām, ko spēles dalībnieki uzraksta uz lapiņas, to noloka un sniedz blakussēdētājam. Kolektīva vārdu un attēlu kolāža.

Šāda kolektīva sadarbība dzirdama arī jaunajā albumā; tradicionāls rečitatīvs (MF Doom, Sci no Scienz of Life) poētisks (Mike Ladd, CYNE, Laura Darling) un eksperimentāls (Prefuse 73, Hrišikešs Hairvejs no The One AM Radio, TTC, Jogger) hiphops. Kā vienmēr, autors izmanto neskaitāmus semplus, kombinējot mūsdienas ar 30. un 40. gadu muzikālo estētiku.

Plate sākas ar rhodes un stīgu instrumentu saspēli un pāraug skaistā sievietes balss dziedājumā "I Will Say Goodbye"... Lielā mērā "Daedelus" semplēšana sasaucas ar Arab Strap dalībnieka Aidana Mofata projektu Lucky Pierre un Čikāgas meistariem Tortoise (īpaši "I sent off ii sus percoll" un "Just Briefly").

Kolēģis Skots Herens no Prefuse 73 sadarbojas ar Daedelus skaņdarbā "Welcome Hom", izmantojot vairākus sieviešu balss semplus un klasisku Prefuse 73 hiphopa bītu.

Albums vienkārši ir jādzird, gluži tāpat kā visi iepriekšējie "Daedelus" veikumi!

Izdošanas datums 15.03.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu