Mclusky “The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire” (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mclusky - trio no Kārdifas Velsā pirms diviem gadiem burtiski “norāva galvas” daudziem mūzikas cienītājiem ar otro plati “Mclusky Do Dallas”, piedāvājot melodisku un agresīvu indie roku. Šogad grupa atgriežas ar nu jau trešo studijas darbu, kas ievērojami nostiprina grupas pozīcijas okeāna abos krastos.

Mclusky “The Difference Between Me and You Is That I''m Not on Fire” (Too Pure) 10/12

Mūzikas industrijā nav bieži sastopami izcili, novatoriski mūzikas producenti, kas strādātu ar tādu mūziku, kas pašiem ļoti patiktu. Viens no šādiem leģendāriem skaņu vīriem ir Stīvs Albini, kas bieži vien gluži vai par sviestmaizi producē kādu jaunu, viņaprāt, perspektīvu grupu. Viena no šādām grupām ir arī Mclusky. Albini producējis grupas 2000. gada debijas plati, kā arī šo jauno veikumu - “The Difference Between Me and You Is That I''m Not on Fire”.

Albini roksrasts ir jūtams ar pirmajām “Without Msg I Am Nothing” taktīm, kad ieskanas viņam raksturīgi apskaņota bungu sekcija. Tas, manuprāt, ir viens no plates labākajiem skaņdarbiem, ne velti ielikts pirmais. Tas sākas ar bungu un ģitāras solopartiju, kam pievienojas ģitāras zāģis un “Tu Tu Tuturu” falseti – “Everywhere I Look is a Darkness”. Turpinājumā gluži vai kāds Pixies treks “That Man Will Not Hang” ar līdzīgu ģitāras solo un harmonisko risinājumu. Interesanti, ka arī Mclusky estētika ir tuva Pixies līdera Frenka Bleka nedaudz humoristiskajam rokrakstam. Trešais platē atrodams grupai netipiski skaists un lēns “She Will Only Bring You Happiness”, kas sasaucas ar agrīno Pavement un Sebadoh. Arī skaņdarba videoversija ir teicama – sižeta galvenais varonis ir boulinga vālīte, kas seko grupai, piedāvājot savu draudzību. "Slay!" čukstošais vokāls uz brīdi pat sasaucas ar postroka ikonām Slint.

Šis ieraksts varbūt nav gluži “Do Dallas” numur 2, taču tajā atrodamas izcilas žanra pērles. Manuprāt, viens no pretendentiem uz gada labākā indie roka albuma godu. Gandrīz teicami.

Izdošanas datums 18.05.2004.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu