Hot Hot Heat "Happiness LTD" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādas sintrokeri "Hot Hot Heat" nolēmuši pilnīgi un galīgi kļūt par spožām roka superzvaigznēm.

Hot Hot Heat «Happiness LTD»

(Warner)

6/12

Atceros 2002. gadu, kad klajā nāca puišu lielais debijas (ja neskaita agrīnos EP) albums "Make Up the Breakdown", kas ievadīja vēlāk sekojošo komerciālā sintezatorroka invāziju ar The Killers, Bravery priekšgalā. Varbūt Hot Hot Heat toreiz kaut kas pietrūka, lai kļūtu par 21. gadsimta roka lāpnešiem, taču singli "Bandages" un "Talk to Me, Dance with Me" ir kļuvuši par sava žanra klasiku.

2005. gadā seko otrais oficiālais grupas studijas albums "Elevator", kas šoreiz izdots jau lielās mūzikas izdevniecības paspārnē. Līdz ar to izmaiņas gan sastāvā - ar jauno kārtību nav apmierināts ģitārists Dante Dekaro (Dante DeCaro) un pamet grupu, gan skanējumā, proti, tas kļuvis masīvāks, komerciālāks, nopulētāks, hitīgāks... kā jau tādos gadījumos mēdz notikt. (Starp citu, aizgājušais ģitārists 2005. gadā pievienojies lieliskajai Monreālas grupai Wolf Parade) Par lieliem hitiem kļūst "Goodnight Goodnight" (tiešām labs!) un "Middle of Nowhere", taču par jaunajām Amerikas roka mesijām kļūst cits kolektīvs - The Killers un Stīvs Beiss (Steve Bays) ar savu grupu kļūst vēl "centīgāks" un lielās pasaules tūres laikā jau gatavo jaunu mega iznācienu.

Hot Hot Heat "Happiness LTD"
Hot Hot Heat "Happiness LTD" Foto: Publicitātes foto

Ieraksta procesā grupa sadarbojusies ar veseliem 15 līdzproducentiem, beigu rezultāts teju vai sanācis kā kādam hiphopa albumam, kur katru dziesmu producējis kāds cits producents. Ar puišiem strādājis Robs Kavallo ("Green Day", "My Chemical Romance"), Bačs Volkers ("Fall Out Boy", "All American Rejects"), Tims Palmers ("U2", David Bowie) u.c.

No salīdzinoši tradicionālas rokgrupas, Hot Hot Heat šajā albumā pārvērtušies par orķestrālu roka apvienību - ierakstā dominē masīvi stīgu instrumentu aranžējumi, šķietami lipīgi piedziedājumi, būtībā gribētu vilkt līdzības ar The Killers otro studijas albumu, kurš pārproducēts tik prasmīgi (no komerciālā viedokļa), ka kļuvis par bestselleru. Iespējams Hot Hot Heat gadījumā šī formula arī nostrādās...

Beiss izteicies, ka albuma tēmas centrālā ass griežas ap mīlnieku salauztajām sirdīm un cilvēka dvēseles tīrību.

"Vairākas dziesmas lieliski skanētu, braucot ar auto garākos pārbraucienos, citas ir spēcīgi deju grāvēji, taču mūsu galvenais uzdevums bija panākt tādu rezultātu, kas apmierinātu mūs visus četrus," grupas solists uzsver. "Mēs bijām ļoti prasīgi paši pret sevi, un domāju, ka mums beigās izdevās panākt vēlamo rezultātu. Uzskatu, ka jaunais albums ir noteikti labākais mūsu diskogrāfijā."

Es un daudzi citi mūzikas apskatnieki tā vis neuzskata, dodot platei visai viduvēju vērtējumu.

Pie veiksmēm gan varētu pieminēt vadošo singlu "Let Me In" un 2002. gada EP no jauna pārrakstīto hitu "5 Times Out of 100".

Izdošanas datums: 11.09.2007.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu