B.o.B. "The Adventures of Bobby Ray" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Katru gadu populārais hiphopa kultūras izdevums "XXL Magazine" publicē savu iespējamo gada muzikālo atklājumu top10. Šogad par vienu no 2008.gada decembrī publicētā "Hip-Hop Class of '09" redzamākajiem vārdiem (ar nelielu aizķeršanos) kļuvis 21 gadu vecais Atlantas hiphopa mākslinieks B.o.B.

B.o.B. "The Adventures of Bobby Ray"

(Grand Hustle, Rebel Rock, Atlantic)

10/12

Vēlaties pierādījumus? Lūdzu! B.o.B. (īstajā vārdā Bobby Ray Simmons) debijas albums "The Adventures of Bobby Ray" šonedēļ iekarojis ASV pieprasītāko albumu topa "Billboard 200" 1.vietu, pirmajā nedēļā pārdodot 84 000 eksemplāru, liecina "Nielsen SoundScan" dati. Tas, protams, nav daudz, salīdzinot ar Lil Veina (Lil Wayne) vai Kanjes Vesta (Kanye West) pirmās nedēļas rekordiem, taču 1.vieta ir un paliek pirmā.

Nevar arī noliegt, ka albuma panākumus galvenokārt veicinājis populārais singls "Nothin' On You" (ar piedziedājuma autoru Bruno Marsu (Bruno Mars)), kas "Billboard Hot 100" singlu konkurencē 1.vietā bijis divas nedēļas (skat. video). Dziesma tiešām ir perfekts hiphopa, R&B un popmūzikas sakausējums, kas ir kā radīts vasarai, pludmalei un saulei.

Tieši pateicoties "Nothin' On You" panākumiem, albums repera T.I. izdevniecības "Grand Hustle" apgādā beidzot ieraudzījis dienas gaismu. Sākotnēji to bija plānots izdot 2009.gada nogalē, vēlāk datums pārcelts uz šā gada maija beigām.

B.o.B. "The Adventures of Bobby Ray"
B.o.B. "The Adventures of Bobby Ray" Foto: Publicitātes foto

Mūzikas prese sākotnēji Bobiju Reju Simonsu salīdzināja ar "Outkast" Andre 3000, taču, manuprāt, B.o.B. drīzāk liekams vienā kategorijā ar Lupe Fiasko (Lupe Fiasco). Starp citu, vienā skaņdarbā ("Past My Shades") arī dzirdams Lupe.

Vēl pie albuma viesmāksliniekiem jāmin T.I., Playboy Tre, Heilija Viljamsa (Hayley Williams) no rokgrupas "Paramore", Riverss Kuomo (Rivers Cuomo) no "Weezer", jaunā un talantīgā dziedātāja Džanele Monē (Janelle Monae) un Eminems.

Pats Bobijs labi pārvalda arī dažus mūzikas instrumentus, tā, piemēram, plati ar roķīgo "Don't Let Me Fall" ievada paša iespēlētas klavieru arpedžijas un akustiskās ģitāras akordi. Seko jau minētais superhits "Nothin' On You" un tandēms ar Lupe Fiasko "Past My Shades". Kā jaunākais singls izdots trīs minūšu garais duets ar Heiliju Viljamsu "Airplanes", kurš, visticamāk, kļūs par vienu no lielākajiem šā gada ierakstiem. Salīdzinoši vājš, manuprāt, ir "Bet I" ar T.I. un Playboy Tre, savukārt "Ghost in the Machine" dziedājums sasaucas ar britu dziedātāja Mistera Hadsona debijas albumu. Žanele Monē eleganti izrotā Ņujorkas četrotnes Vampire Weekend "The Kids Don't Stand A Chance" melodiju, kurā B.O.B. stāsta par laiku pirms līguma parakstīšanas ar izdevniecību, savukārt Weezer motīvi ieskanas jautrajā "Magic".

Kopumā kvalitatīvs, viegli alternatīva hiphopa paraugs.

Izdošanas datums - 27.04.2010.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu