LCD Soundsystem "This is Happening" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš 14.aprīļa, kad grupas "LCD Soundsystem" oficiālajā mājas lapā "www.lcdsoundsystem.com" bezmaksas klausīšanās režīmā tika izlikts jaunais ieraksts, pagājis pietiekoši ilgs laiks, lai beidzot to ar vēsu prātu izvērtētu.

LCD Soundsystem "This is Happening"

(DFA Records)

10/12

Mūzikas izdevniecības "DFA Records" dibinātāja Džeimsa Mērfija (James Murphy) trešais studijas albums "This is Happening" fiziskā nesējā būs pieejams tikai maija vidū, taču visi lielākie mūzikas portāli jau paspējuši izteikt savu verdiktu.

Lai arī jaunais "This is Happening" nav tik nevainojams kā 2007.gada "Sound Of Silver", kas, TVNET Mūzikas prāt, bija minētā gada labākā plate, jaunais Mērfija veikums ir teicams. Skanējums un muzikālā koncepcija ir gluži tāda pati kā "Sound Of Silver", taču ir vismaz divas epizodes, kur Mērfijs, manuprāt, nedaudz paslīdējis.

Tātad, par visu pēc kārtas. Plati ievada 9 minūšu garais "Dance Yrself Clean", kas sadalīts divās daļās. To ievada šķietami ar vienu mikrofonu kādā mēģinājuma telpā ierakstītas perkusijas un melodisks dziedājums "Present company expect it present company". Tā tas turpinās aptuveni trīs minūtes, līdz uz pults tiek piespiestas attiecīgās podziņas un pār klausītāju veļas pilnskanīga elektro disko lavīna ar spēcīgu sintezatora tēmu centrā.

LCD Soundsystem "This is Happening"
LCD Soundsystem "This is Happening" Foto: Publicitātes foto

Seko albuma nesošais deju zāļu grāvējs "Drunk Girls" (skat. video), kas hitīguma ziņā sasaucas ar ieprekšējā ieraksta "North American Scum". 11/12. Pēc kuras seko vēl viena gara, hipnotiska 7 minūšu gara atkāpe "One Touch", kas smalki uzbūvēta no pirmās līdz pēdējai sekundei un kurā Mērfijs nedaudz imitē The Human League dziedātāja Fila Oukija (Phil Oakey) baritonu. Lieliski fona vokālā ar atsevišķām frāzēm iestrādāti Nensijas Vangas (Nancy Wang) izsaucieni (arī grupas The Juan Maclean dalībniece). "One touch is never enough. No one is dangerous."

Taču tad seko skaņdarbs "All I Want", ko atsevišķi kritiķi pasludinājuši par vienu no albuma virsotnēm, taču manām ausīm monotonā, ļoti skaļi iemiksētā, staipīgā ģitāras tēma šķiet pārāk uzbāzīga. Traucējoša. Ja Mērfijs mēģināja panākt līdzīgu efektu kā Deivida Bovija klasiskajā "Heros", tad, manuprāt, viņš nedaudz pārcenties ...

Tālāk seko albuma sintīpopsīgākā kompozīcija "I Can Change", kas albumā, manuprāt, pilda statista lomu. 8/12.

Otrs albuma garais eposs - deviņu minūšu "You Wanted a Hit" varētu būt mans plates favorīts numur 1. Skaņdarbu iesāk divu minūšu garš gaisīgs instrumentāls ievads, no kura lēnām uzfeidojas (no klusāka uz skaļāku) taisns, nesošs bīts - bass un bungas.

"You wanted a hit
But maybe we don't do hits
I try and try
It ends up feeling kind of wrong"

Lielisks ir arī sekojošais "Pow Pow", kas, visticamāk, tā pa īstam nostrādā dzīvajos koncertos, taču sekojošais "Somebody's Calling Me" ir albuma vājākais punkts - monotons, lēns elektronisks blūzs bez nerva.

Plati noslēdz "Home", kas it kā sniedz kopsavilkumu par visām labajām lietām, kas atrodamas LCD Soundsystem mūzikā.

Ja arī šis ir pēdējais Mērfijas un LCD Soundsystem ieraksts, tad tas ir cienīgs noslēgums grupas izdoto albumu triloģijai.

Izdošanas datums - 12.03.2007.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu