Dino Saluzzi "Responsorium"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1935. gadā dzimušais Argentīnas bandeneonists savus ierakstus Minhenes mūzikas izdevniecībā ECM izdod jau kopš 1982. gada.

Dino Saluzzi "Responsorium" (ECM) 10/12

ECM jau 33 gadus priecē labas un kvalitatīvas mūzikas cienītājus ar interesantiem un novatoriskiem ierakstiem gan džeza, gan avangarda, gan akadēmiskās mūzikas žanrā.

Šoreiz Dino Saluzzi muzicē kopā ar ģitāristu Jose Maria Saluzzi un daudz aprunāto zviedru basģitāristu Palle Danielsson. "Responsorium" ir varbūt nedaudz vienkāršāks un vieglāk klausāmāks nekā mākslinieka iepriekšējie ieraksti. Klausītāju pirmā muzikālā asociācija noteikti būtu Astora Pjacolas slavenie tango, tomēr Saluzzi mūzika ir vairāk nosliekusies džeza virzienā un šajā ierakstā ir visai intīma un neuzbāzīga.

Dino Saluzzi dzimis 1935. gadā Argentīnā, folkmūziķu ģimenē. Argentīniešu tautas instrumenta – bandoneona – spēli apguva pie tēva. Neraugoties uz klasiskās mūzikas studijām un piedalīšanos avangarda mūzikas projektos, Saluzzi sevi uzskata sevi par folkloras mūzikas pārstāvi. Folkmūzika, uzskata Dino Saluzzi, ir visas pasaulē eksistējošās mūzikas pamatu pamats.

Izdošanas datums 25.03.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu