Snow Patrol «A Hundred Million Suns» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2006. gada pārdotākā britu mūzikas albuma autori «Snow Patrol» ir atpakaļ ar jaunu dziesmu apkopojumu «A Hundred Million Suns»!

Snow Patrol «A Hundred Million Suns»

(Polydor/A&M)

9/12

Ko spēcīgam padarīsi? Mūzikas kritika var rakstīt, ko tā vēlas, taču klausītāji ar saviem maciņiem pirms diviem gadiem jau izvēlējās - par 2006. gada pirktāko britu mūzikas albumu kļuva šā kolektīva albums "Eyes Open".It kā tas nebija nedz slikts, nedz arī īpaši labs, katrā ziņā ne ģeniāls, taču Garija Laitbodija (Gary Lightbody) prātīgie dziesmu vārdi, sirsnīgās melodijas, kas ar superpopulārā televīzijas seriāla "Grejas anatomija" (Grey"s Anatomy) starpniecību nonāca teju katra pasaules pilsoņa mājvietā, savu lomu izpildīja godam. Es, protams, runāju par sirdi plosošo "Chasing Cars".

Vai jaunais albums «A Hundred Million Suns» arī spēs paveikt līdzīgu komerciālu varoņdarbu? Domāju, ka jā! Ja plates pirmais singls «Take Back the City» (skat. video) ieskicē grupas daiļrades «roķīgo» pusi, tad esiet droši - puiši ir sarūpējuši arī kādu smeldzīgu, romantisku balādi. Pat vairākas!

Mans plates favorīts un, visticamāk, arī viens no topošajiem singliem ir «Crack the Shutters», fakts, ka dziesma albumā ērti iekārtojusies ar otro numuru (proti, sākumā), visticamāk, tikai apstiprina šo pieņēmumu. Skaņdarbs iesākas ar klavieru akordiem, iestājas balss, drīz parādās arī zems bass un visi instrumenti atveras melodiskā, līdzi dziedamā piedziedājumā. Vēl tikai skaņdarbs jāiesaiņo skaistā video, un lieta darīta!

Snow Patrol

Crack the shutters open wide, I wanna bathe you in the light of day And just watch you as the rays tangle up around your face and body

Kopumā «A Hundred Million Suns» labi turas kopā un, iespējams, ir grupas pagaidām labākais ieraksts, katrā ziņā tas ir mazliet eksperimentālāks (lasīt - krāsaināks savā aranžējumā) par saviem priekšgājējiem un «Eyes Open» platēm.

Albums ierakstīts Berlīnē (līdzīgi kā «Keane») un miksēts Īrijā šā gada vasarā «U2» un «Weezer» producenta Džekanaifa Lī (Garret «Jacknife» Lee) uzraudzībā.

Izdošanas datums - 24.10.2008.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu