Foals "Total Life Forever" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Oksfordas puišu "Foals" otrais "sarežģītais" albums...

Foals "Total Life Forever"

(Transgressive)

7/12

Otrais "sarežģītais" albums ir klasisks jauno grupu klupšanas akmens. Pēc veiksmīga debijas ieraksta, kura muzikālā formula veiksmīgi darbojusies un iekarojusi fanu mīlestību, seko sarežģīts, eksperimentāls pašapliecināšanās albums, kurš, parasti atskatoties ar lielāku laika distanci, nespēj savaldzināt tik ļoti kā debija. Šogad šādi sarežģītie albumi piemeklējuši Austrumanglijas roka kvartetu These New Puritans, Bruklinas, Ņujorkas duetu MGMT un, visticamāk, tādu sagaidīsim arī no Londonas "jaunā reiva" grupas Klaxons.

Šādu grūto albumu ierakstus parasti raksturo arī smags radošais un studijas darba process. Arī Foals solists - grieķu izcelsmes jauneklis Janis Filipakiss (Yannis Philippakis) vairākās intervijās atzinis, ka grupa bijusi uz izjukšanas robežas.

Tomēr viss beidzies laimīgi un šomēnes klajā laists grupas otrais studijas albums "Total Life Forever", kas tapis Zviedrijā, "Stenska Gramaphone Studio". Albuma producents - bijušais grupas Clor dalībnieks Luks Smits (Luke Smith).

Starp citu, interesanti, ka pirms diviem gadiem, kad tapa grupas debijas albums "Antidotes", puiši atteicās no iespējas strādāt ar TV on the Radio dalībnieku un producentu Deivu Siteku (Dave Sitek), uzskatot, ka Siteks pārāk daudz aizraujas ar "reverb" efektiem. Taču tagad paši jaunajā albumā kļuvuši daudz gaisīgāki, lēnāki un melodiskāki, atsakoties no sausās, asās debijas ieraksta matemātiskā roka un diskopanka skaņas.

Foals "Total Life Forever"
Foals "Total Life Forever" Foto: Publicitātes foto

Brīžiem Foals izklausās pat pēc Delphic vai tml. elektropopa grupām (piem., "This Orient"). Vēl joprojām daudzās dziesmās tiek izmantotas kustīgas matemātiskā roka ģitāru arpedžijas, taču šoreiz tās vairāk kalpo kā pavadījums, nevis nesošais motīvs. Brīžiem ieskanas kaut kas no Bloc Party, brīžiem pat no The Cure ("Miami" atgādina kaut ko no "Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me" ēras), taču kopumā plate ir pārlieku izsmērēta, samudžināta un smagnēja.

Labākās dziesmas: "2 Trees", "Miami".

Izdošanas datums - 10.05.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu