The Matthew Herbert Big Band "Goodbye Swingtime"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Metjū Herberts (Matthew Herbert), kas ir "The Matthew Herbert Big Band" idejas autors, pazīstams arī kā projektu Herbert, Doctor Rockit, Radioboy u.c. radītājs.

The Matthew Herbert Big Band "Goodbye Swingtime" (Accidental) 9/12

Varbūt pazīstamākais no minētajiem ir elektroniskās un džeza mūzikas veidojums Herbert, kura 2001. gada ieraksts "Bodily Functions" guva zināmu ievērību arī Latvijā.

Britu elektroniskās mūzikas guru šoreiz piepildījis senu sapni un ierakstījis albumu, kurā piedalās vairāk kā 20 mūziķu, to starpā pazīstami mākslinieki Arto Lindsey, Mouse On Mars u.c. Projekta autors 14 gadu vecumā pats spēlējis kādā bigbendā klavieres un sapņojis kādreiz vadīt savu ansambli, 2002. gadā darbs pie ieraksta "Abbey Road" studijā risinājās 4 dienas un rezultāts ir, manuprāt, ļoti interesants. Tradicionālais bigbenda skanējums papildināts ar elektroniskās mūzikas neuzkrītošām dekorācijām un meldijām, ko dzied Arto Lindsey u.c. džeza mūzikas izpildītāji.

Protams, lai realizētu šādu apjomīgu projektu, ir nepieciešamas nopietnas muzikālas iemaņas, īpaši aranžēšanas jautājumos, šeit autoram palīdzējis Pīts Vraits (Pete Wraight), kas lielā mērā arī izveidojis albuma skanējumu.

Izdošanas datums 19.04.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu