Crowded House "Time on Earth"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas un Jaunzēlandes mūziķu izveidotā grupa Crowded House, kas izbeidza savu darbību 1996. gadā (pēc koncertalbuma "Farewell to the World"), šogad atkal apvienojusies, devusies koncertturnejā un izdevusi jaunu plati.

Crowded House "Time on Earth" (Red) 9/12

Sākotnēji iesācies kā grupas līdera Nīla Finna (Neil Finn) soloalbums, ieraksts pakāpeniski ieguvis jauna Crowded House albuma aprises. Drīz Finns kopā ar basģitāristu Niku Seimūru (Nick Seymour) Melburnā sarīkoja bundzinieku atlasi, lai aizstātu oriģinālā sastāva mūziķi Polu Hesteru (Paul Hester), kurš 2004. gadā izdarīja , un 23. februārī paziņoja, ka par jauno bundzinieku izvēlējušies bijušo Beka Hansena (Beck) ritma cilvēku Metu Šerodu (Matt Sherrod), un Crowded House bija atdzimuši.

Vēl sākotnējā ieraksta tapšanas stadijā Finns komentēja: "Tas ir ļoti emocionāls ieraksts. Man ir grūti to izvērtēt, jo vēl strādāju ar to, taču tas izskatās ļoti vienkāršs, par ko esmu priecīgs. Plate tapusi tiešām no sirds, par ko arī man liels prieks."

Vēlētos tikai apstiprināt šos izcili talantīgā melodiķa teiktos vārdus, jo jaunā plate "Time on Earth", manuprāt, tiešām ir augstas raudzes poproka darbs. Labi, varbūt visas dziesmas albumā nav vienlīdz spēcīgas un varbūt 14 kompozīcijas ir vienkārši mazliet par daudz, taču diska pirmās četras dziesmas ir A klases hiti.

Pēc skaita piektā studijas albuma galvenie divi producenti ir Ītans Džonss (Ethan Johns) un Stīvs Lilīvaits (Steve Lillywhite), kas strādājis ar Pīteru Gabrielu (Peter Gabriel), XTC, "Travis" u.c. Vienu no skaņdarbiem ("Even a Child") Finns sarakstījis kopā ar britu grupas "The Smiths" bijušo ģitāristu un laikabiedru Džoniju Marru (Johnny Marr). Marra ģitāra dzirdama arī pirmajā oficiālajā singlā "Don''t Stop Now", kas tapis pēc Finna pārcelšanās kopā ar sievu uz dzīvi Apvienotajā Karalistē. "Silent House" tapis sadarbībā ar "Grammy" laureātēm - kantri meitenēm no Dixie Chicks.

No vienas puses jau šādas atkalapvienošanās ir ar nelielu nostalģijas pēcgaršu, turklāt, ja vēl zināms, ka apvienojušies tikai daži no oriģinālā sastāva dalībniekiem ("Smashing Pumpkins" piemērs), tad rodas aizdomas, ka vecā nosaukuma ekspluatēšana ir tikai komerciāls aprēķins. Arī šajā gadījumā albums sākotnēji iecerēts kā Finna trešā soloplate ... tomēr vienalga ap sirdi paliek siltāk, ka albuma vāciņu rotā Crowded House vārds.

Izdošanas datums - 10.07.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu