Kid Sister "Ultraviolet" (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nezinu, varbūt vainojams vasarīgais laiks, vai varbūt nav vainojams neviens, taču šis Kid Sister debijas albums man šķiet tik dzīvs, vitāls un neuzbāzīgs, ka labprāt to klausos vēl un vēl. "Salt-n-Pepa" 2010?

Kid Sister "Ultraviolet"

(Fool's Gold/Downtown Records)

10/12

M.I.A. un Santigold ietekme arvien dziļāk iespiežas komerciālā R&B un hiphopa rokrakstā (kā viens no redzamākajiem apliecinājumiem jāmin kaut vai Rianas "Rude Boy" video). Arvien biežāk pie mūzikas apvāršņa parādās jaunas, interesantas žanra dziedātājas  - pēdējā rubrikas "Uz radara" apskatā minētās Tampas iedzīvotāja Dominika Janga Junīka (Dominique Young Unique), 27 gadus vecā "elektroniskā mambo hiphopa" dziedātāja Maluka (Maluca) un Baltimoras repere Reiša Beraina (Ryeisha Berrain) aka Rye Rye u.c. Arī jau zināmas zvaigznes, jau minētā Riana un arī Kelisa (Kelis), daudz vairāk eksperimentē ar skaņu un vizuālo tēlu.

Viena no uzlēcošajām šā elektro hiphopa žanra zvaigznēm ir arī 29 gadus vecā Melisa Janga (Melisa Young) jeb Kid Sister. Pirmo ievērību māksliniece guva ar singlu "Pro Nails", kurā dzirdams arī hiphopa guru un skandālists Kanje Vests (Kanye West). Tieši viņš paņēma Melisu savā paspārnē un rūpējās par viņas albuma tapšanu.

Debijas albums, kas sākotnēji saucies "Dream Date", vēlāk pārdēvēts par "Ultraviolet", ASV izdots jau 2009.gada novembrī, taču tikai šomēnes tas nonācis Apvienotās Karalistes mūzikas veikalu plauktos, radot jaunu intereses vilni. Ja amerikāņu mūzikas kritiķi neko pārāk interesantu "Ultraviolet" skanējumā un saturā nesaskatīja, tad britu prese ir noskaņota daudz labvēlīgāk. Tas, visticamāk, skaidrojams ar to, ka 2009.gadā viens no labākajiem hiphopa albumiem britu salās bija Dizija Raskala (Dizzee Rascal) gaumīgi sabalansētais ieraksts, kurā sakausēts hiphops un deju mūzikas stampājošie bīti. Tieši tāds - labs popmūzikas ieraksts - ir arī Kid Sister "Ultraviolet". Otrs iemesls - 2008.gadā Kid Sister kā viesvokāliste bija dzirdama britu deju mūzikas dueta The Count and Sinden fantastiskajā deju zāļu grāvējā "Beeper" (skat. video).

Kid Sister "Ultraviolet"
Kid Sister "Ultraviolet" Foto: Publicitātes foto

"Ultraviolet" savu pirkstu nav pielikuši tradicionālie Timbalands vai "The Neptunes", tā vietā par bītiem un 1980.gadu pīfanka sintezatoru akordiem rūpējies britu dabstepa mākslinieks Rusko (Rusko), jau minētie The Count and Sinden, Bruklinas dīdžejs XXXChange, Čikāgas Gant-Man, britu dīdžejs Hervé, A-Trak, Rianas "Disturbia" producents Braiens Kenedijs (Brian Kennedy) u.c.

Platē ir tikai trīs viesmākslinieki - pats Kanje, britu dziedātāja Estelle un amerikāņu dueta Gnarls Barkley un vokālists Sīlo (Cee-Lo).

Albuma nesošo singlu "Right Hand Hi" (skat.video) producējusi zviedru komanda "Swedish House Mafia".

Labākās dziesmas: "Life on TV", "Big N Bad", "Right Hand Hi".

Izdošanas datums - 17.11.2009./03.05.2010.

Beeper from kwest on Vimeo.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu