Ne-Yo "In My Own Words" (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par vienu no pavasara "karstākajiem" hitiem "So Sick" parūpējies 23 gadus vecais R&B dziedātājs un komponists Ne-Yo.

Ne-Yo "In My Own Words" (Def Jam) 8/12

Tik tiešām, ja nebūtu šīs dziesmas, diez vai es saņemtos uz šo recenziju, galu galā šādi jaunie Ašeri un Džeksoni nāk un iet, mainās kā jaunas sezonas kurpes. Ne-Yo gadījums ir atšķirīgs ar to, ka jau vairākus gadus viņš ir viens no pieprasītākajiem dziesmu autoriem R&B mūzikas biznesā. Viņš atbildīgs par dziesmu radīšanu jaunajam Mario, slavenajai Mary J. Blige un soulmūziķim Musiq.

Līdzīgi kā hiphopa mūzikas producents Kanje Vests, kurš no veiksmīga producenta kļuvis par vēl veiksmīgāku izpildītāju, Ne-Yo, iespējams, gaida līdzīgs liktenis. Pirmās vietas Amerikas topos jau viņam kabatā, atliek "nogrābt" pāris "Grammy" un lieta darīta...

Pēdējos gados tāds tīrs R&B patiesībā nav nemaz tik bieži sastopams - tas vai nu integrēts hiphopa bītos un ir balstīts uz kādu primitīvu melodijas āķi, vai ir transformējies hiphopa un neosoula sakausējumā (Dwele, Anthony Hamilton), vai balstās uz pārbaudītām soulmūzikas vērtībām (Džons Ledžends).

Ne-Yo, būdams profesionāls dziesmu autors, atgriež R&B mūzikā izteiktu melodiskumu, to apliecina tiešām lieliskais nelaimīgās mīlas stāsts "So Sick": "Gotta change my answering machine now that I’m alone / ’Cause right now it says that we can’t come to the phone."

Blakus albumā dzirdamajām dziesmām, Ne-Yo ir kļuvis arī par pieprasītu viesmākslinieku, šeit jāmin lieliskais kopdarbs ar Ghostface Killah "Back Like That", kā arī repa veterāna LL Cool remikss aktuālajam "So Sick".

Vēl kāda būtiska asociācija - manuprāt, Ne-Yo zināmā mērā turpina paša Maikla Džeksona 80. un 90. gadu mijas lēnu balāžu tradīcijas, vairākas harmonijas, akordi, vokālie gājieni vietām ļoti atgādina kaut ko no Džeksona R&B vaibstiem.

Tiesa, kopumā plate ir visai viduvēja, taču tas, kā zināms, bieži vien netraucē to pārdot miljonu tirāžās, ja vēl ir tāds "nesošais" hitsingls kā "So Sick".

Izdošanas datums 27.02.2006.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu