Sigur Ros "Ba Ba Ti Ki Di Do" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējās piecgades eksperimentālā roka spožākā zvaigzne Sigur Ros laiku pa laikam atgādina par savu eksistenci, laižot klajā dažādus kinomākslas vajadzībām radītus muzikālos garadarbus. Kamēr jaunais studijas materiāls vēl top pilnā sparā, mums ir iespēja baudīt 20 minūtes ar jaunu grupas instrumentālu mūziku.

Sigur Ros "Ba Ba Ti Ki Di Do" (EMI) 10/12

Atgādināšu, ka kopš 2002. gada studijas darba „()” klajā laists arī Olafura Sveisona dokumentālās filmas „Hlemmur” skaņu celiņš – filma stāsta par Islandes bezpajumtnieku dzīvi kādā Reijkavīkas autobusu pieturā.

Šodien, 12. jūlijā, dienas gaismu ieraudzīs trīs skaņdarbu EP „Ba Ba Ti Ki Di Do” – sākotnēji ieplānots kā pavadījums amerikāņu horeogrāfa Merce Cunningham deju grupas “Dance Company” iestudējumam. Grupas jubilejas uzstāšanās ar minēto deju priekšnesumu notika pagājušā gada oktobrī Ņujorkā. Pie šā projekta strādāja arī britu roka lepnums Radiohead.

Plate, kas, kā ierasts, gaumīgi noformēta kartona digipack formātā, piedāvā trīs līdzīga garuma skaņdarbus, attiecīgi „Ba Ba”, „Ti Ki” un „Di Do”. Iespējams, daudzi grupas cienītāji būs vīlušies Sigur Ros minimālisma un skaņu dekoratīvisma koncepcijā, skaņdarbi šķietami ir neinteresanti, taču pēc rūpīgas noklausīšanās tajā, manuprāt, jūtama iekšējā dramaturģija. Pirmās divas kompozīcijas it kā pakāpjas viena uz otras, izmantojot piano tēmas, bērnu klavieru kastītes tembru un dekoratīvus sprakšķus, lai kulminētu nedaudz kakofoniskajā, balss semplu pavadītajā „Di Do”.

Tiem Sigur Ros cienītājiem, kas noilgojušies pēc „Agaetis Byrjun” skanējuma, iesaku noklausīties jaunāko Album Leaf skaņu ierakstu, kur vienā no skaņdarbiem („Over The Pond”) līdzdarbojas arī puiši no Sigur Ros.

Izdošanas datums 12.07.2004.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu