Jennifer Lopez «Brave» (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nu jau kādu laiciņu arī pie mums Latvijā ir J-Lo zīmola modes apģērbu veikals.

Jennifer Lopez «Brave»

(Epic)

6/12

Modes un stila ikona Dženifera Lopesa (Jennifer Lopez) ir viena no 21. gadsimta pasaules lielākajām slavenībām - apliecinājusi sevi dažās labās filmās kā aktrise, protams, kā veiksmīga popzvaigzne, apģērbu dizainere, ja vēlamies, varam iesvaidīties ar Lopesas smaržūdeni u.c. labumiem.

Lai kaut kā uzturētu šo superzvaigznes statusu, Lopesa šogad sarūpējusi jaunu popmūzikas plati, patiesībā pat veselas divas - nepiemirsīsim vēl martā izdoto spāņu valodas debijas albumu «Como Ama una Mujer».

Jaunais ieraksts «Brave», kas seko 2005. gada ieturēts tradicionālos R&B un hiphopa ritmos: «Esmu ļoti satraukta. Šis albums būs krietni citāds nekā «Spāņu disks«,» komentē pati Lopesa. «Mans spāniskais albums bija tāda kā iespēja darīt ko tādu, ko nevaru atļauties savos angliskajos diskos, tā bija iespēja vairāk atklāt sevi no cita skatpunkta. Šis jaunais albums ir vairāk tāds, pie kā ir pieraduši un ko no manis gaida lielākā daļa fanu, - ziniet, tāds vairāk dejisks, fanka, hiphopa, R&B un tml. stilu mikss.»

Tieši šāds ir arī plates pirmais vēstnesis - singls «Do It Well», ko producējis Raians Teders (Ryan «Alias» Tedder). «Do It Well» Teders atvēlējis instrumentālu atkāpi Dženiferas mīļākajai nodarbei - dejošanai, plus kā galveno «odziņu» ielicis zemo basa toni, kas sakausēts ar Lopesas dziedāto «No!».

Jennifer Lopez "Brave"
Jennifer Lopez "Brave" Foto: Publicitātes foto

Pats albums iesākas ar simpātisko «Stay Together», kurā divreiz šķīrusies Lopesa postulē jaunu savstarpējo attiecību modes tendenci - kopā palikšanu («Heartbreaks are overrated, stay together, that’s the new trend»). To producējis viens no «karstākajiem» producēšanas mākslas meistariem J.R. Rotem, kas slavens, piemēram, ar Destiny Child «Survivor». Seko vēl viens potenciāls singls - «Forever», ko radījuši cilvēki no radošās apvienības «The Clutch», kurā ietilpst šādi dziesmu autori: Candice Nelson, Ezekiel Lewis, J.Que, Balewa Muhammad un Keri Hilson. «Hold It, Don»t Drop It» ir pirmā neveiksme - samocīts fanka un latino hibrīds, taču albumu paglābj gan «Do It Well», gan patiesībā lieliskais «Gotta be There», kas samplē jauniņā Maikla Džeksona 70. gadu hitu «I Wanna Be Where You Are» (Leona Veira dziesma).

Liriskais «Never Gonna Give Up» iesākas ar stīgu kvarteta tēmu, atgādinot kaut ko no Madonnas 90. gadu ierakstiem, tomēr Lopesas smalkais balss tembrs nav tik spēcīgs, lai ilgi spētu piesaistīt uzmanību, tādēļ seko viegls bīts un sintezatoru iespēles. Ar dīvaini producēto «Mile In These Shoes» albums jau pamatīgi iestieg garlaicībā, arī «The Way It Is» nekāpina tempu, un ar Kerijas Hilsones sarakstīto klavieru balādi «Wrong When You«re Gone» gandrīz pavisam apstājas.

Lopesa ir viena no tām popmūzikas māksliniecēm (līdzīgi kā Britnija), kas atkarīgas no citu mākslinieku sacerētām labām dziesmām, aktuālo producentu skaita u.tml. jo pati Lopesa nekomponē, labākajā gadījumā viņa ir atsevišķu dziesmu līdzautore. Šajā albumā ieguldīts tik daudz, lai «izspiestu» pāris veiksmīgus singlus, kas izvietoti plates pirmajā pusē, un pārējais muzikālais materiāls ir vienkārši kā obligāta, stipri viduvēja piedeva.

Izdošanas datums - 09.10.2007.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu