Band of Horses «Infinite Arms» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Ilgāk vairs nespēju nociesties... Bens Bridvels (Ben Bridwell) un viņa Zirgu grupa savā mājas lapā bezmaksas straumēšanas režīmā jau ievietojuši jauno studijas plati «Infinite Arms».

Band of Horses «Infinite Arms»

(Columbia)

10/12

Band of Horses, kas izveidojās 2004. gadā uz Sietlas grupas Carissa Wierd bāzes, turpina priecēt. Katrs no izdotajiem nu jau trijiem (vēl līdz jaunajam CD/LP nedaudz jāpaciešas) studijas albumiem ir kvalitatīvs un skanīgs.

Jaunais «Infinite Arms» muzikālais materiāls sāka tapt jau 2007. gadā, kad Bridvela ģimenē bija gaidāms pieaugums. Bens Bridvels pirms meitiņas piedzimšanas devās savdabīgā muzikālā retrītā pie kāda ezera Kanādas un ASV pierobežā, ieslēdzās mazā koka būdiņā un, neviena netraucēts, pievērsās jaunradei. Arī pārējie grupas dalībnieki (pēc pēdējā albuma atkal notikušas vairākas izmaiņas sastāvā) iesūtīja savas idejas. Galarezultātā grupas kontā bija 25 jauni skaņdarbi, ar kuriem doties studijā un strādāt.

Arī šoreiz ierakstam Bridvels noalgoja producēšanas veterānu Filu Eku (Phil Ek), taču tad tika lauzts līgums ar mūzikas izdevniecību «Sub Pop» un albumu finālā fāzē pabeidza pati grupa kopā ar skaņu vīru Deivu Sardiju (Dave Sardy).

Band of Horses "Infinite Arms"
Band of Horses "Infinite Arms" Foto: Publicitātes foto

Kopumā jaunais ieraksts ir nedaudz vieglāks, vairāk uz tradicionālu «americana» pusi - akustiskās ģitāras, vienkārši, taisni kantriroka ritmi... Viena no savdabīgākajām asociācijām, klausoties «Infinite Arms», man radās ar britu progresīvā roka apvienību Supertramp. Bridvela vokāls brīžiem ļoti sasaucās ar Rika Devīsa (Rick Davies) balss tembru un dziedāšanas manieri. Paklausieties «Blue Beard» pēdējās divdesmit sekundes!

Plati ievada episks, atmosfērisks skaņdarbs «Factory» (skat. audio), kas ar stīgu grupas pavadījumu, hallētām bungām un brīnišķīgu melodiju saudzīgi un neatgriezeniski ievelk Band of Horses brīnišķīgajā skaņu pasaulē. Tam seko pirmais plates singls «Compliments», kas ieskicē jauno, nedaudz tradicionālāko grupas muzikālo rokrakstu... kaut ko līdzīgu savos «roķīgajos» brīžos spēlē arī Nīls Jangs (Neil Young). Arī «Laredo» ir teicams roka numurs ar konstantu divbalsību pamatā, taču jaudīgākie plates skaņdarbi (gluži kā daudziem zināmais iepriekšējā diska «No One's Gonna Love You») ir Bridvela liriskās ainavas - «On My Way Back Home», «Infinite Arms», «For Annabelle».

No sevis neaizbēgt. Visticamāk, maija Mēneša albums jau zināms.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 18.05.2010.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu