The Dead Weather "Sea of Cowards" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10 mēnešus kopš pirmās plates Džeka Vaita (Jack White) un Elisonas Moshārtas (Alison Mosshart) supergrupa "The Dead Weather" atgriežas ar albumu numur 2.

The Dead Weather "Sea of Cowards"

(Third Man Records)

10/12

Džeks Vaits ir ieguvis totālu kontroli pār savu radošo darbu. Jau iepriekšējā apskatā minēju, ka viņš izveidojis veselu mūzikas kompleksu ("Third Man Records" utopiju), kurā iespējams 24 stundu laikā sacerēt (džemojot mēģinājumu telpā) dziesmu, to ātri ierakstīt savā jaunajā studijā, nomāsterēt un turpat uz jaunajām iekārtām kā vinilplati saražot, izpildīt uz jaunizveidotās skatuves un ielikt pie studijas esošā mūzikas veikala plauktā pārdošanai. Tie laiki, kad uz vinilplates izdošanu rūpnīcā "Melodija" māksliniekam vajadzēja gaidīt rindā veselu gadu, ir arhaiska, šķietami nereāla pagātne. Tagad svaigi radīts ieraksts pie klausītāja taustāmā veidā var nonākt vienas diennakts laikā.

Viņš ir īstenojis pankroka sapni, kurā kontrolē visus savas radošās darbības aspektus,

komentē Elisona Moshārta. "Tas ir fantastiski!"

Vaits var darīt, kā, ko un kad vēlas. Viņa produktivitāte ir apskaužama. Šomēnes klajā nāks veseli divi viņa producēti ieraksti - gan šis The Dead Weather jaunais, gan jaunnedēļ viņa sievas, modeles Kārenas Elsones (Karen Elson) soloalbums.

Jaunajā "Sea of Cowards" grupas "grūvs" ir kļuvis organiskāks, visi mūziķi ir saspēlējušies un ieraksts garšo kā dzīvs, 100% dabīgs, tikko slaukts lauku piens.

Jā, varbūt šajā platē nav tādu izteiktu singlu kā debijas plates "I Cut Like a Buffalo" vai "Treat Me Like Your Mother", taču kopumā ieraksts turas kopā daudz labāk. Pirmās astoņas dziesmas lieliski papildina viena otru un notur uzmanību, tiesa, divi priekšpēdējie plates skaņdarbi "Looking at the Invisible Man" un "Jawbreaker", manuprāt, ir plates statisti un ir lieki. Plate uzreiz pēc astotā skaņdarba varēja arī noslēgties ar Vaita rečitējošo, nedaudz spocīgo 1970.gadu filmu mūzikas ietekmēto "Old Mary".

Kopumā fantastiski dzīvs blūzroka, psihedēlijas kokteilis!

The Dead Weather "Sea of Cowards"
The Dead Weather "Sea of Cowards" Foto: Publicitātes foto

Atgādinām, ka Vaits izveidoja šo ansambli kopā ar Elisonu Moshārtu no grupas The Kills, Dīnu Fertitu (Dean Fertita) no Queens Of The Stone Age un savu kolēģi grupā The Raconteurs Džeku Lorensu (Jack Lawrence). Pats Džeks Vaits koncertos galvenokārt spēlē bungas un dzied pavadošās vokāla partijas.

Labākās dziesmas: "Blue Blood Blues", "Hustle and Cuss" un aktuālais singls "Die By The Drop".

Izdošanas datums - 11.05.2010.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu