Camera Obscura «Let's Get Out Of This Country»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apburošais Glāzgovas retropopa sekstets «Camera Obscura» nāk klajā ar trešo studijas plati «Let's Get Out Of This Country».

Camera Obscura "Let"s Get Out Of This Country"

(Merge)

8/12

Grupas pirmie divi albumi «Biggest Bluest Hi-fi» (2002) un (2004) zināmā mērā tomēr atradās tādā kā lielo brāļu Belle & Sebastian ēnā, bet jaunajā platē «Camera Obscura» sāk arvien drošāk demonstrēt paši savu muzikālo valodu. Pirmajos divos ierakstos grupa balstījās uz diviem vokāliem (siev/vīr), tāpat kā Belle & Sebastian, proti, Treisienu Kembelu (Tracyanne Campbell) un Džonu Hendersonu (John Henderson), bet pēc Hendersona aiziešanas no kolektīva par galveno balsi kļuvusi Treisiena.

Arī muzikāli grupa paplašinājusi savu ietekmju spektru - Džimijs Vebs (Jimmy Webb), Loids Kouls (Lloyd Cole), 50. gadu amerikāņu popdziedātāja Konija Frensisa (Connie Francis), kantrī dziedātāja Skītera Deivisa (Skeeter Davis), The Supremes un pat režisors Deivids Linčs (David Lynch) tiek minēti kā iedvesmas avoti.

Kopš 2004. gada ģeniālā hita «Keep It Clean» tā arī neesmu spējis pārstāt jūsmot par grupas vieglumu un saulaino retro pop skanējumu, īpaši valdzinoša, protams, ir Treisienas Kembelas nedaudz infantilā, nesamākslotā balss un dziedāšanas maniere. Tas viss ir arī šajā platē - prātā paliekošas melodijas, sirsnīgi teksti, bagātīgi aranžējumi, tiesa, visas dziesmas, manuprāt, tomēr nav augstākā kaluma - dažas paslīd garām it kā nemanot.

Albums iesākas ar aktuālo singlu «Lloyd, I’m Ready to Be Heartbroken», ko ievada lirisks ērģeļu motīvs, kas pāraug 50. gadu soulmūzikas pavadījumā. «Tears For Affairs» ir vēl viens sirdi plosošs tīrasiņu popmūzikas meistardarbs ar fatālo Treisienas nepiespiesto dziedājumu. Interesanti, ka pagājušogad grupa izdeva jauku mazo platīti «I Love My Jean» (EP), taču neviena dziesma jaunajā platē no šā EP nav iekļauta.

Albumu producējis Jari Haapalainens - cilvēks, kas atbildīgs par zviedru indīpopa kolektīva The Concretesun Nika Hārkorta (Nick Harcourt) ierakstu skanējumu.

Izdošanas datums 06.06.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu