Jolie Holland "Escondida" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms neilga laika iepazīstināju jūs ar jaunās alt. country sensācijas Jolie Holland debijas ierakstu „Catalpa”, par kura lieliem cienītājiem jau kļuvuši Bobs Dilans, Toms Veits, Daniels Lanuā u.c. Nu klajā nācis dziedātājas jaunākais studijas veikums „Escondida”.

Jolie Holland "Escondida" (Anti/Epitaph) 9/12

Atgādināšu, ka Jolie Holland nāk no Kanādas, Vankūveras un ir viena no pazīstamās grupas The Be Good Tanyas dalībniecēm. „Escondida” atšķirībā no pirmā albuma nav demoierakstu kompilācija, kurus savulaik māksliniece gluži nevainīgi publicēja internetā. Platē ir dzirdams tas pats vokāls, instrumenti, lielu daļu no kuriem iespēlējusi pati Jolie Holland. Mūzikas kritiķi dziedātājas mūziku jau paspējuši nodēvēt par Billie Holiday un Cat Power krustojumu, kas lielā mērā, manuprāt, ir precīzs mūzikas un skaņu ieraksta tehnikas raksturojums, radot asociāciju ar kādu 20. vai 30. gadu Teksasas mazpilsētu.

Dziesminieces mūzikā var saklausīt būza, kantrī, pop un džeza mūzikas ietekmes, tomēr būtiska atšķirībā, piemēram, no Noras Džounsas daiļrades, ir dziedātājas ieraksta skanējuma kvalitātei. Jolie Holland pirmās plates panākumu atslēgas pamatā bija mājas apstākļos ierakstītā, nedaudz spocīgā lo-fi ieraksta skaņu estētika, ko, manuprāt, tomēr jaunajā platē māksliniecei nav izdevies pārcelt uz studijas telpām. Studijas ieraksta tīrība un kvalitāte padara šo ierakstu par visai regulāru, kaut muzikāli brīnišķīgu veikumu.

Izdošanas datums 27.04.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu