Flying Lotus "Cosmogramma" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Stīvens Elisons (Steven Ellison) jeb elektroniskās mūzikas projekts "Flying Lotus" šomēnes laiž klajā jaunu studijas plati "Cosmogramma", kuru pats dēvē par "space opera".

Flying Lotus "Cosmogramma"

(Warp)

9/12

2007.gada Flying Lotus singls "Tea Leaf Dancers" bija kosmiski skaists - vēl joprojām viens no maniem iecienītākajiem pēdējo piecu gadu laikmetīgās elektroniskās mūzikas paraugiem. Jā, arī pilnmetrāžas albumi - 2007.gada "1983" un 2008.gada "Los Angeles" bija interesanta klausāmviela, taču ilgi noturēt manu uzmanību šīm platēm neizdevās.

Diemžēl līdzīgs ir jaunā albuma "Cosmogramma" stāsts. Muzikāli ļoti interesants (tas daudzo muzikālo mutāciju dēļ īsti nedodas rokās arī pēc piecu reižu noklausīšanās), bet sajūtu līmenī (tas, protams, ļoti subjektīvi) nedaudz auksts. To siltāku ierakstā padara vairāki dzīvie instrumenti - bass, akustiskā ģitāra, arfa, saksofons, taču dzīvā uzstāšanās ar laptopu un videoprojekcijām fonā diemžēl garlaiko.

Nav šaubu, ka 26 gadus vecais Kalifornijas iedzīvotājs Elisons ir kļuvis par vienu no vadošajiem daudzu pēdējos gados aktuālu (arī vecu no jauna aktualizētu) mūzikas stilu un novirzienu lāpnešiem. Īpaši eklektisks šādā aspektā ir "Cosmogramma" - te ir gan dabsteps (dubstep), gan hiphops, gan pīfanks (p-funk), gan čipmūzika (chip music), gan frīdžezs (free jazz) un pat hauss (house) un tehno steidzīgais brālis donks (donk) (paklausieties "...And the World Laughs With You" 2:26 min) u.c. mutācijas.

Ja tām centies izsekot, zūd kopskats, ja ļaujies - jūties tāds kā saraustīts.

Minētajā "...And the World Laughs With You" kā albuma prominentākais viesmūziķis dzirdams britu rokgrupas Radiohead līderis Toms Jorks (Thom Yorke). Skaņdarbs sasaucas ar paša Jorka solo daiļrades elektroniskajiem eksperimentiem.

Flying Lotus "Cosmogramma"
Flying Lotus "Cosmogramma" Foto: Publicitātes foto

Elisons šā jaunā albuma ierakstam angažējis vēl dažus prominentus viesmāksliniekus, to starpā slavenā saksofonista Džona Koltreina (John Coltrane) atvasi Ravi Koltreinu (Ravi Coltrane)  - viņa džeza improvizācija frīdžeza ietekmētajā "Arkestry" ir mans plates favorīts. Ierakstā Elisons uzaicinājis arī dziedātāju Lauru Darlingtoni (Laura Darlington), kas dzirdama arī iepriekšējā Flying Lotus albumā "Los Angeles" (2008), bet arfas partijas platē iespēlējusi (precīzāk, tās iesemplētas) Elisona tante - Alise Koltreina (Alice Coltrane 1937 - 2007). Arī paša albuma nosaukums aizgūts no Alises Koltreinas.

Izdošanas datums - 03.05.2010.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu