The Wombats "A Guide to Love, Loss & Desperation" (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no retajām jaunajām britu mūzikas grupām ar kaut cik svaigu skanējumu un spēcīgām dziesmām - "The Wombats".

The Wombats "A Guide to Love, Loss & Desperation"

(14th Floor Records)

9/12

Šis gads britu mūzikā, manā skatījumā, ir īpaši neizteiksmīgs. Manuprāt, lielākie vaininieki ir britu nacionālā roka amerikanizētāji Arctic Monkeys. Protams, šie jaunie puiši ir savā ziņā lieliski, taču viņu spēlētā mūzika lielos vilcienos ir kārtējā atbilde Ņujorkas roka dieviem The Strokes. Un rezultāts diemžēl ir tāds, ka mūzikas industrija Apvienotajā Karalistē nemitīgi meklē jaunus "mankijus", jaunus "dohertijus" (vēl viens slikts piemērs, kuram līdzināties) u.tml. 90. gadu sākumā līdz ar amerikāņu grandža invāziju Eiropā (atceraties tādus amerikanizētos britus "Bush"?) britu nacionālais roks sasparojās un deva prettriecienu "britpopa" veidolā ("Blur", "Suede", "Pulp"...), turpretī šobrīd britu roks, manuprāt, ir panīcis.

Kas šogad dzīvojas pa topiem - viduvējs "Keane" un "Supergrass" pakaļdarinājums Air traffic? Pārproducēts pusaudžu roks Hard Fi? Slikts "Arctic Monkeys" - Milburn? Slikts "The Rapture" - Reverend and The Makers? Vienkārši slikts The Pigeon Detectives? Indīšlāgeristi Tiny Dancers un The Twang? Vai varbūt par britu mūzikas mesiju aplami dēvētais Dohertija kungs un viņa Babyshambles? The Enemy? Harrisons? Nemaz jau nerunājot par tām neskaitāmajām jaunajām britu "emo" grupām ... pasarg Dievs!

Tikai The Cribs, The Maccabees un Klaxons, manuprāt, šogad radījuši spēcīgus albumus.

Liverpūles trio The Wombats - Metjū Mērfijs (Matthew Murphy), Dans Hagiss (Dan Haggis) un norvēģis Tords Overlands (Tord Øverland) varbūt nav radījuši izcilu plati, taču, ja puišu arsenālā ir tāds singls kā "Kill the Director" (video), kas nenoliedzami ir viens no 2007. gada spēcīgākajiem roka grāvējiem, tad šādas tādas nepilnības ir piedodamas. Un "The Wombats Proudly Present: A Guide to Love, Loss & Desperation" varam droši ievietot pie gada veiksmīgākajām debijām.

This is no Bridget Jones This is no Bridget Bridget This is no Bridget Jones This is no Bridget Bridget This is no Bridget Jones Kill the director

The Wombats "A Guide to Love, Loss & Desperation"
The Wombats "A Guide to Love, Loss & Desperation" Foto: Publicitātes foto

Noklausoties minēto "Girls, Boys And Marsupials", spilgtākās asociācijas man radās ar The Wedding Present spuraino ģitārroku. Jaunajā diskā The Wombats vēl piemetuši klāt šo to no diskopanka, šo to no amerikāņu (tikai komplimenti) Weezer melodiskuma un britu 80. gadu postpanka un kopumā radījuši baudāmu skaņuplati.

Izdošanas datums - 05.11.2007.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu