Jamie Lidell "Compass" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Britu baltā soula un elektroniskās mūzikas meistars Džeimijs Lidels (Jamie Lidell) diemžēl ar visu kompasu ("Compass" ir jaunās plates nosaukums) ir nomaldījies pats savā skaņu mežā.

Jamie Lidell "Compass"

(Warp Records)

7/12

Visticamāk jau šī "maldīšanās" ir bijusi apzināta. Nav, protams, tā, ka Lidels nav spējīgs sacerēt melodisku, lipīgu radiodraudzīgu singlu (to pierāda divi pirmie albumi), taču šoreiz šis mūzikas biznesa aspekts 36 gadus vecajam soulmenim nav šķitis aktuāls.

Viss jaunais muzikālais materiāls tapis ātri (mēneša laikā) un spontāni, pārbraucot no vienas pilsētas studijas uz citu. Losandželosā Lidels strādājis kopā ar mūzikas hameleonu Beku Hansenu viņa "Hudson" studijā, savukārt Kanādā ciemojies pie Leslijas Feistas. Lidels strādājis arī kādā Ņujorkas ierakstu studijā.

Rezultātā tapusi savdabīga, smagnēja soula, fanka, elektronikas 14 dziesmu mutācija. Diezgan grūta klausāmviela, arī ja esat liels 1980.gadu elektrofanka un 1970.gadu psihedēliskā fanka cienītājs. Iespējams, jāvaino plates līdzproducents Beks, kurš, manuprāt, gada sākumā sabojāja arī Šarlotes Geinsbūras otro albumu.

Katrā ziņā uz TVNET Mūzika jaunatklājuma - 29 gadus vecā Meijera Havtorna (Mayer Hawthorne) jeb īstajā vārdā Drū Koena (Drew Cohen) debijas plates fona Lidels izklausās kā baltās soulmūzikas Toms Veits (Tom Waits) vai "sapīpējies" Prinss vai Lenijs Kravics.

Jamie Lidell "Compass"
Jamie Lidell "Compass" Foto: Publicitātes foto

Plati neglābj arī vairāki viesmākslinieki - Gonzales, Kriss Teilors no Grizzly Bear un Pets Sansons  no Wilco.

Protams, neviens negaida, ka Lidels kļūs par jauno Jamiroquai, taču šis ieraksts melodiskas un grūvīgas soulmūzikas cienītājiem diemžēl jāizlaiž.

Tiesa, viens brīdis platē ir ļoti skaists, proti, ievadošā skaņdarba "Completely Exposed" (skat. audio) posms no 1:08 - 1:32 min. Mainās noskaņa un garastāvoklis, diemžēl visā albumā tas notiek tikai uz 24 sekundēm

Izdošanas datums - 18.05.2010.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu