Thee Silver Mt. Zion "Horses in the Sky" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākotnēji radies kā "Godspeed You! Black Emperor" blakusprojekts, "A Silver Mt. Zion" šonedēļ laiž klajā ceturto studijas albumu "Horses in the Sky".

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band "Horses in the Sky"  

(Constellation )

6/12

Projekta līdris, "GYBE" ģitārists Efrims Menuks (Efrim Menuck) ir apsteidzis savas pamatgrupas diskogrāfiju, tiesa, vairs nav īsti skaidrs, kuru ansambli Efrims šobrīd uzskata par numur viens.

Projekta pirmajā platē "He Has Left Us Alone ...", kas izdota pirms pieciem gadiem, Efrima trīsuļojošias vokāls bija dzirdams tikai vienā skaņdarbā. Tas, ka dziedātāja balss negaidīti skaisti spēja dekorēt instrumentālās mūzikas skaņu mežu, tolaik likās viena no plates virsotnēm. Ar katru jaunu ierakstu Efrims, šķiet, ieguvis arvien lielāku ticību savām balss saitēm, un šajā diskā jau dzied bez apstājas.

Būtībā "Silver Mt. Zion" kļuvuši par pietiekoši tradicionālu postroka kolektīvu, muzikāli nekas novatorisks vai kvalitatīvi jauns, manuprāt, nav radies. Vienīgās izmaiņas ir daudzo balsu izmantošana. Nezinu, kā jūs, bet mani tas gandrīz stundu garā platē pamatīgi nokaitināja, turklāt Efrima balss nav īsti nostādīta un vietumis nolec no tonalitātes, brīžiem arī intonatīvi griež ausīs.

Mūzika, kā vienmēr, epohāla - daudz stīgu, ģitāras iespēļu, timpāni, šķīvji, protams, netrūkst politikas, reliģijas un mīlestības tēmas. Grupas mājaslapā minēts, ka platē iekļauti seši valši par narkotiku atkarību, Kanādu un mīlu. Ja neesat pazīstams ar šo kolektīvu, iespējams, būsiet pārsteigts par muzikālās valodas savdabīgumu. Man viņu labākais ieraksts tomēr paliek "He Has Left Us Alone ..." (2000).

Izdošanas datums 04.04.2005.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu