Clor «Clor» (2)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dienvidlondonas iemītnieki - elektro-roka kolektīvs «Clor» devis klausītājiem iemeslu vēlreiz novērtēt savu debijas plati, jo, kā izrādās, tā diemžēl paliks vienīgā grupas diskogrāfijā.

Clor «Clor»

(Regal) 10/12

Tieši tā - «Clor» ir izjukuši. Iemesls diezgan tradicionāls - «radošās nesaskaņas».

Projekts, ko izveidojuši divi kluba «Bad Bunny» dīdžeji dziedātājs Berijs Dobins (Barry Dobbin) un ģitārists Luks Smits (Luke Smith) tikai pēc dažiem koncertiem parakstīja līgumu ar lielo izdevniecību «Parlophone». Kompānijas bosi bija sajūsmā par puišu pirmo platīti «Welcome Music Lovers» (EP). Drīz Dobins un Smits sameklēja pavadošos mūziķus un «Clor» kļuva par vienu no 2005. gada spilgtākajiem atklājumiem.

Debijas albums, kas nāca klajā vēl pagājušogad atnesa grupai atzinīgas kritiķu uzslavas un komerciālus panākumus - par vienu no gada spēcīgākajiem elektroniskās ģitārmūzikas paraugiem noteikti var dēvēt dejisko un melodisko «Outlines». Kā singls tiek izdots arī «Love + Pain». Taču pirms šogad paredzētās albuma relīzes ASV, grupa paziņo, ka «pārstāj eksistēt kā popgrupa».

Clor «Clor»
Clor «Clor» Foto: Publicitātes

Muzikāli «Clor» sakausēja savā daiļradē 70. un 80. gadu elektroniskās analogo sintezatoru skaņas, smeļoties iedvesmu Gerija Ņūmena (Gary Numan), Talking Heads, DeVo un pat Sparks mūzikā. Tas viss pasniegts mūsdienīgā mērcē, turklāt tik draudzīgā formātā, ka, šādi turpinot, grupa varētu kļūt par jauna «jaunā viļņa» renesansi.

Plati ievada psihedēlisks skaņu jūklis kompozīcijā «Good Stuff», kas drīz pārtop ritmiskā 80. gadu sākuma bungmašīnas bītā ar nedaudz nazālu Berija Dobina dziedājumu. Patiesībā «Clor» ļoti atgādina vēl kādu britu kolektīvu - Hot Chip, kuru jaunākā plate solās kļūt par vienu no gada spēcīgākajiem ierakstiem. Minētais «Outlines» ievada liriska melodija, ko pārtrauc taisns bungmašīnas bīts un kāda analoga sintezatora skaņu motīvs. Melodija ir izcila un, manuprāt, «Outlines» jau tagad pretendē uz 21. gadsimta «klasiska hita» statusu. Tiesa, ne viss plates muzikālais materiāls ir trāpījums desmitniekā, taču, ar nožēlu jāatzīst, ka «Clor» bija viena no mūsdienu perspektīvākajām jaunajām grupām, no kuras varētu sagaidīt lielas lietas. Žēl, laba grupa bija ...

Izdošanas datums 25.07.2005.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu