Hot Chip «The Warning» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no gada albumiem ir klāt - iepazīstieties ar Hot Chip!

Hot Chip «The Warning»

(EMI)

11/12

Interesanti, ka pirms diviem gadiem, kad klajā nāca «Hot Chip» pirmais studijas albums «Coming On Strong» es toreiz nodomāju: «Jā, interesanti, bet kaut kā pārāk dīvaini...» Pirms dažiem mēnešiem UK top 40 listē pamanīju jaunāko «Hot Chip» singlu «Over and Over» un, kopš dziesmas video noskatīšanās, gandrīz droši varu apgalvot, ka priekš manis šis ir gada singls nr. 1. Dīvainību un jocīgu ritmu vietā «Hot Chip» šogad evolucionējuši līdz perfektam deju mūzikas un indī sakausējumam un «Over and Over» ir tam spilgts apliecinājums.

Kopš 2001. gada EP «Mexico» puiši ir pamatīgi izauguši, ietekmējoties no agrīnā hiphopa, fanka, elektroniskās un indī mūzikas. Jaunajā platē šie popmūzikas alķīmiķi spējuši sakausēt kaut ko no Prinsa, «The Postal Service», Stīvija Vondera, «The Neptunes», «Public Enemy» un pat Braiena Vilsona («The Beach Boys»).

Plates titulskaņdarbs «The Warning», kas iesākas ar ksilofona tēmu, apaug ar The Postal Service raksturīgu elektronisku bītu savdabīgā ironiskā veidā brīdina klausītāju: «Hot Chip will break your legs/snap off your head.» «Arrest Yourself» izklausās pēc Prinsa 80. gadu elektroniskā fanka eksperimenta, kuru pārtrauc psihedēlisks frī džeza pūšamo instrumentu iestarpinājums a la «Art Ensemble Of Chicago». Uz albuma beigām skaņdarbi kļūst arvien interesantāki - «So Glad To See You» ir savdabīgs Air agrīno darbu un DNTel elektronisko bītu apvienojums.

«Hot Chip», kas pamatā ir duets - Aleksis Teilors (Alexis Taylor) un Džo Godārs (Joe Goddard) plus draugi Felikss, Ovens un Els mūzikas izdaiļošanai ļoti prasmīgi izmanto dažādas perkusijas, grabuļus un sitamos instrumentus. Albuma noslēdzošais «Won't Wash» būtībā tikai balstās uz ksilofona, marimbai līdzīgi skanoša instrumenta, kā arī dažādām perkusijām.

Plati ievadošais «Careful» var nedaudz samulsināt klausītāju, tas manipulē ar smagnēju bītu, kādu balss semplu, rezultāta radot kaut ko no Aphex Twin lauzīto ritmu pasaules. Taču ar sekojošo aktuālo singlu «And I Was A Boy From School» viss noskaidrojas - kājas pašas sāk kustēties līdzi ritmam un Hot Chip pārņem klausītāju savā varā. Dziesmas vidū ritms pieklust un puiši demonstrē a capella paraugstundu: «We Try We Try But We Don»t Have Long We Try But We Don«t Belong.»

Viens no šā gada albumiem!

Izdošanas datums 22.05.2006.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu