Vanessa Carlton "Heroes & Thieves" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izskatās, ka skaisti dziedošas meitenes pie klavierēm ir viena no manām lielākajām muzikālajām vājībām.

Vanessa Carlton "Heroes & Thieves" (Motown) 9/12

Vai tā būtu Torija Amosa, Fiona Epla, Regīna Spektore vai daudz popsīgākā Nora Džounsa - tās visas tomēr ir pašas savu dziesmu autores un izpildītājas, nevis meistarīgi mīmi. Un ja arī popsīga - kas tur slikts? Popmūzika mēdz būt skaista, inteliģenta, valdzinoša - būtībā tieši tāda kā šajā apskatā aprakstītā.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=783869&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}Vanessa Carlton - Hands On Me

Daudzi no jums noteikti atceras videoklipu, kurā kāda jauna, simpātiska tumšmate vārdā Vanesa Karltone (Vanessa Carlton), spēlējot lielu flīģeli, uz platformas brauc cauri pilsētai. Toreiz, pateicoties šim skaņdarbam "A Thousand Miles", kā arī ne mazāk jaukajam "Ordinary Day", Vanesa kļuva par vienu no 2002. gada spilgtākajām debitantēm. Viņas pirmais albums "Be Not Nobody" tika pārdots vairāk nekā miljons eksemplāros. Toreiz vēl jaucām (vismaz es), kura ir Vanesa, kura Mišela Branča (Michelle Branch) - atceraties vēl vienu vizuāli mazliet līdzīgu tumšmati?

2004. gadā Vanesa kopā ar savu draugu, grupas Third Eye Blind līderi Stefanu Dženkinsu (Stephan Jenkins) producēja un laida klajā otro albumu "Harmonium", taču tas, neskatoties uz pietiekoši kvalitatīvu muzikālo materiālu, piedzīvoja komerciālu izgāšanos. Vanesa vainoja sliktu mārketingu un 2005. gadā pameta mūzikas izdevniecību "A&M Records".

Šogad viņa ir atpakaļ un, manuprāt, atpakaļ ar savu labāko plati "Heroes & Thieves". Pirmais singls "Nolita Fairytale", no vienas puses, kalpo kā atgādinājums par savu personu (skat. video pirmās sekundes), taču, no otras puses, iezīmē jaunās, daudz pieaugušākās un pieredzējušākās Vanesas vaibstus.

"Take away my record deal Go on, I don''t need it Spent the last 2 years getting to what''s real And now I can see so clear"

Un tiešām pēdējos divus gadus meitene aktīvi baudījusi savu jaunību, izmēģinot teju vai visas "indes" (izņemot heroīnu, kā pati apgalvo), un nav brīnums, ka jaunajā video uz lielpilsētas ielām aug milzīgas sēnes...

Albuma spēcīgākie skaņdarbi, kā jau tas tradicionāli popmūzikas kanoniem atbilst, izvietoti plates sākumā, pirmkārt jau aktuālais "Nolita Fairytale", otrkārt, plānots kā otrais singls, "Hands On Me" un treškārt "Spring Street", kas sarakstīts kopīgi ar Lindu Periju (Linda Perry) no 90. gados populārās grupas "4 Non Blondes".

Šajā albumā nav iekļauta neviena jaunklāta versija kā tas bija pirmajos divos albumos - U2 "Streets Have No Name" un Mika Džegera (Mick Jagger) un Kīta Ričardsa (Keith Richards) "Paint It Black". Tomēr arī šis albums ir ar rokmūzikas klasikas pieskārienu, proti, dziesmā "The One" fona vokālu iedziedājusi pati Stīvija Niksa (Stevie Nicks) no Fleetwood Mac.

Ļoti simpātisks popmūzikas ieraksts.

Video: Vanessa Carlton "Nolita Fairytale":

Izdošanas datums - 09.10.2006.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu