Ayatollah "Now Playing"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kvīnsas (Queens), jeb "sapuvušā ābola" iedzīvotājs un producents Ayatollah izdod savu pirmo oficiālo instrumentālā hiphopa plati.

Ayatollah "Now Playing"

(Nature Sounds)

8/12

Hiphopa aprindās zināmais hits "So Many Reasons To Rhyme" tā arī nav ticis izdots lielākas izdevniecības apgādā, tādēļ šis 40 minūšu garais hiphopa motīvu un bītu apkopojums uzskatāms par producenta pirmo veikumu. Kā raksta interneta medijs "pitcforkmedia", tad šāds ieraksts ir dārgs retums no atzīta, tiesa, sporādiski strādājoša mūziķa.

Producenta zināmākie darbi līdz šim ir bijuši Mos Def "Ms Fat Booty", Styles P un Pharoahe Monch''s sadarbība dziesmā "The Life".

Pats Ayatollah kādā intervijā komentē:

Šī plate ir tieši domāta priekš klausīšanās, tajā nav reperu rečitēšana, kas varētu traucēt.

Tas ir drošs veids kā likt ieklausīties mūzikā, savādāk, nekad nevar zināt, ko konkrētais reperis sadomās uzdziedāt vai uzrepot. Skaņdarbs var pārvērsties arī par kaut ko diezgan vulgāru."

Ayatollah savos bītos vēl joprojām izmanto savu veco "Akai" bungmašīnu, piebilsdams, ja tā sāk niķoties un plīst, tad to labāk neremontēt - skanēšot vēl interesantāk.

Platē atrodamas 14 kompozīcijas, katram skaņdarbam piemīt sava garša; "Kingston" ir kaut kas no Jamaikas krastiem, "Nag Champa" semplē kādu soula balss fragmentu, taču īpaši izceļas viens hits - "Highway to Heaven", kas izklausās pēs islandiešu Sigur Ros hiphopa eksperimentiem ...

Kopumā itkā nekas satriecošs, taču elegants un pārdomāts ieraksts.

Izdošanas datums 24.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu