Panda Bear «Person Pitch» (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Diemžēl visus puslīdz nozīmīgus mūzikas albumus man nav pa spēkam aprakstīt, tādēļ pamazām pievērsīšos platēm, kas, iespējams, izdotas jau pirms kāda laiciņa, taču noteikti gada beigās atradīsies daudzu mūzikas ekspertu «Labāko albumu» topos.

Panda Bear «Person Pitch»

(Paw tracks)

10/12

Viens no šādiem ierakstiem, visticamāk, būs projekta «Panda Bear» trešais skaņu ieraksts «Person Pitch». «Panda Bear» būtībā ir viens cilvēks - Amerikāņu (Baltimoras) eksperimentālās roka grupas Animal Collective dalībnieks (bundzinieks) Noa Lenoks (Noah Lennox). «Panda Bear» ir viņa soloprojekts.

Tieši viņš un solists Eivijs Teirs (Avey Tare), īstajā vārdā Deivids Palmers (David Portner) ir vienīgie Animal Collective dalībnieki, kas piedalījušies visos grupas ierakstos (tai skaitā arī nule iznākušajā «Strawberry Jam»). Starp citu, arī Eivijs šogad izdevis soloprojektu kopā ar savu sievu, bijušo Islandes elektroniķu «Mum» dalībnieci Kristinu Annu Valtisdotiru (plate «Pullhair Rubeye»).

Bet atpakaļ pie «Pandas Lāča» (nosaukums izvēlēts tikai tādēļ, ka reiz Noa uz kāda no saviem ierakstiem uzzīmējis lācīti). Būdams liels elektroniskās mūzikas cienītājs, pie savām ietekmēm diska (izdots arī dubultvinils) bukletā minot Luomo, Basic Channel un Wolfgang Voigt, Noa ar dīdžeja precizitāti sasamplējis kosmiskas, psihedēliskas 60.-70. gadu ierakstu samplu virtenes. Atmosfēriskie, absolūti hipnotiskie pavadījumi tiek papildināti ar sulīgām sešdesmito gadu melodijām, kuras vairākās balsīs un ar milzīgu reverbrāciju un halli iedziedājis pats Noa.

Panda Bear "Person Pitch"
Panda Bear "Person Pitch" Foto: Publicitātes foto

Vairākas platē iekļautās kompozīcijas atsevišķi izdotas jau agrāk - «I'm Not» un «Comfy in Nautica» izdoti vēl 2005. gadā, tajā pašā gadā «Search for Delicious» bijis pievienots kādam eksperimantālās mūzikas žurnālam. «Bros» (skat. video) izdots 2006. gadā.

Lielākā plates vērtība ir noskaņa, albums «nostrādā» kā viens vesels.

Pats Noa šobrīd pārcēlies uz Portugāli, kur mitinās kopā ar sievu un savu pirmo mazuli.

Izdošanas datums - 20.03.2007.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu