J Dilla "Donuts" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Donuts" tika laists klajā tikai trīs dienas pēc J Dilla (aka Jay Dee) nāves.

J Dilla "Donuts" (Stones Throw) 10/12

Detroitas reperis, producents un hiphopa grupas "Slum Village" dibinātājs mira no ādas tuberkulozes Losandželosā (10. feb.) 32 gadu vecumā. Pirms nāves mākslinieks strādājis pie vairākiem projektiem, to skaitā albuma "The Shining", kam bija jāseko 2001. gada debijai.

Kopš 90. gadu beigās izveidotās repa grupas "Slum Village" kopā ar kolēģiem T3 un MC Baatin, Dilla sadarbojies ar A Tribe Called Quest, Q-Tip, Common un The Pharcyde. Producēja hitus priekš Busta Rhymes, De La Soul un Pharcyde.

J Dilla pameta grupu, lai pievērstos solokarjerai. 2001. gadā klajā nāk viņa debijas ieraksts "Welcome to Detroit". 2003. gadā viņš izdeva plati "Champion Sound" kopā ar domubiedru Madlib.

"Donuts" ir klasisks J Dilla producēšanas un dīdžejošanas meistarstiķis - platē iekļauti apmēram 30 instrumentāli muzikāli fragmenti, kas balstās uz dažādiem džeza, fanka, soula sempliem, kas uzraksti vecos arhīvos, plašu veikalos u.tml. Būtībā šīs nelielās muzikālās epizodes varētu arī dēvēt par bulciņām/virtuļiem ("Donuts"). Jābūt lielam 60.,70. un 80. gadu soula, fanka melnās mūzikas ekspertam, lai "izkostu" visu semplu izcelsmi.

Būtībā tas, ko šobrīd slavenais Kajne Vests ir izdarījis ar veciem sempliem hiphopā, J Dilla jau darīja kopš 90. gadu sākuma. "Donuts" ir lielisks ceļojums sava laika mūzikā caur hiphopa bītu muzikālajiem tiltiem.

Izdošanas datums 07.02.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu