Stornoway "Beachcomber's Windowsill" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad Salacgrīvā gaidāmais "Positivus" festivāls sola daudzas jaunas un interesantas viesgrupas. "TVNET Mūzika" laiku pa laikam ar kādu no tām jūs centīsies iepazīstināt. Lūk, vieni no viesiem - puiši no britu salām "Stornoway"!

Stornoway "Beachcomber's Windowsill"

(4AD)

8/12

Tieši šonedēļ leģendārās mūzikas izdevniecības "4AD" apgādā tiek klajā laists šā britu kvarteta debijas albums "Beachcomber's Windowsill".

Pirmkārt jau jāsaka, ka grupa radusies Oksfordā, Anglijā, nevis, kā varētu maldīgi vēstīt nosaukums Stornoveja, mazā Skotijas pilsētiņā (Stornoway) Apvienotās Karalistes ziemeļos. Otrkārt, grupas vārds jau krietni daudz pabružājies britu (ne tikai) mūzikas presē saistībā ar ikgadējo BBC aptaujas "Sound of 2010" garo sarakstu, kurā mūzikas kritiķi un industrijas profesionāļi prognozē lielākos iespējamos minētā gada jaunatklājumus mūzikā. Treškārt, grupa vēl pirms iekļaušanas "Sound of 2010", 2009.gada novembrī pamanījās piedalīties slavenajā BBC televīzijas muzikālajā raidījumā "Later... with Jools Holland" (skat. video), kur dalīja ētera laiku ar tādiem popmūzikas milžiem kā Stings, Nora Džonsa (Norah Jones), Jay-Z un "Foo Fighters". Turklāt Stornoway kļuva par pirmo grupu bez ierakstu līguma, kurai tikusi dota šāda iespēja.

Reti kurai jaunajai grupai (grupas pirmsākumi meklējami 2004.gadā) izdodas tik labs starts, turklāt arī pirmās kritiķu atsauksmes par nule izdoto debijas albumu pārsvarā ir pozitīvas. Daudzviet Stornoway melodiskais, viegli folkīgais skanējums tiek salīdzināts ar "jaunā folka" grupām Mumford & Sons un Noah and the Whale. Tam atliek tikai piekrist, tomēr, jo vairāk ieklausās un ja prātā atmet visus folkmūzikai raksturīgos aranžējumus (bandžo, pūšamos), tad, manuprāt, mūsu priekšā ir jauna Mančestras grupas James reinkarnācija.

30 gadus vecā Oksfordas Universitātes zooloģijas studiju absolventa Braiena Brigsa (Brian Briggs) vokālais tembrs ļoti sasaucas ar Tima Būtsa (Tim Booth) dziedājumu, īpaši James 1980.gadu beigu daiļrades posmā. Tas jūtams gan pirmajā singlā "Zorbing", kas izdots 2009.gada jūlijā, gan nākamajos "Unfaithful" (šis skaņdarbs gan nav iekļauts albumā) un "I Saw You Blink" (skat. video).

Stornoway "Beachcomber's Windowsill"
Stornoway "Beachcomber's Windowsill" Foto: Publicitātes foto
Tā skan bezrūpīga vasara saules pielietā lauku idillē, kurā laiks nesteidzas un dzīvnieki, visticamāk, prot runāt,

raksta BBC.

Lai arī platē ir izteikti vadošie singli un atsevišķi ne tik spēcīgi skaņdarbi, ieraksts kopumā ir izdevies. Šīs grupas nosaukums noteikti jāpievieno festivāla "must see" sarakstam. 

Izdošanas datums - 24.05.2010.

Positivus festivāls 16. un 17. jūlijā jau ceturto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. Pirmās 4000 divu dienu biļetes maksā Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā - Ls 32,50. Pēc tam divu dienu biļete maksās Ls 33,00. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam 16.jūlijā maksā Ls 19,00; apmeklējumam 17.jūlijā - Ls 25,00. Pieejama arī grupas biļete - pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 24,50; ar vietu telšu pilsētiņā - Ls 28,00. Bērniem līdz desmit gadu vecumam ieeja festivālā kopā ar pieaugušo, kam ir derīga festivāla biļete, bez maksas.


Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu