Phoenix «Alphabetical» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Varenās Kopolu kino ģimenes iemīļoti franču mākslinieki «Phoenix», kuru četrus gadus atpakaļ ierakstītais «Too Youg» šobrīd ieguvis otro elpu, pateicoties Sofijas Kopolas režisētās «Lost in Translation» filmas skaņu celiņam, laiž klajā jaunu studijas plati «Alphabetical».

Phoenix «Alphabetical»

(Source)

7/12

Mūziķu dzīve ir reizēm nejaušību pilna, būtībā jau nedaudz piemirsti mākslinieki, kas tikai uz īsu brīdi pirms 4 gadiem ar pāris veiksmīgiem singliem iezaigojās pie popmūzikas debesīm, pateicoties kādas ietekmīgas Holivudas personas simpātijām, atkal iegūst zināmu aktualitāti. Domāju, ka šajā situācijā ir nostrādājis subjektīvais faktors, kas patiesībā atklāj mūzikas industrijas neizdibināmos ceļus.

Phoenix jaunās plates pirmais singls «Everything Is Everything» ļauj māksliniekiem cerēt uz veiksmi, skaņdarbs ir ieturēts grupas iepriekšējo hitu «If I Ever Feel Better» un «Too Young» labākajās tradīcijās, turklāt dziesmas videoklipa režisors ir neviens cits kā Sofijas Kopolas brālis Romans Kopola.

Muzikāli jaunais veikums atšķirībā no 2000. gada «United» ir piezemētāks, rāmāks, tajā netiek pārāk izmantoti āķīgi ģitāras rifi, tā vietā mūziķi vairāk pievērsušies elektroniskiem aranžējumiem. Līdzības var meklēt gan ar 80. gadu renesanses kultivētājiem Zoot Woman un Tahiti 80, gan ar 70. gadu soul un funk pārlicējiem modernā mērcē Jamiroquai. Ieraksts ir precīzi noproducēts, skaņa ir nevainojama, atliek tikai vēlēties nedaudz vairāk uzrunājoša satura.

Izdošanas datums 29.03.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu