Air «Talkie Walkie» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz mākslinieku sarežģījumiem un neapmierinātību ar ierakstu izdevniecību EMI par līguma iespējamo nepagarināšanu, jaunākais grupas veikums «Talkie Walkie» jau šonedēļ nonāks veikalu plauktos.

Air «Talkie Walkie»

(Virgin)

8/12

Pēc 1998. gada veiksmīgā «Moon Safari», kas savā ziņā aizsāka jaunu lappusi easy listening electronic mūzikā, radot virkni sekotāju – Zero 7, Blue States u.c., franču duets Air tomēr nav īsti spējis atkārtot šos panākumus. Drīz tika pārizdoti Air agrīnie ieraksti ar Etienne De Crecy pie skaņu pults «Premiers Symptomes», kas, manuprāt, ir pat labākais Air veikums. Protams, skaņu celiņš Sofijas Kopolas mākslas filmai «Virgin Suicides» un sadarbība ar itāļu dzejnieku Alessandro Barrico «City Reading: Tre Storie Western» arī ir pietiekoši interesantas plates, tomēr diemžēl mākslinieku pēdējais studijas veikums «10,000 Hz Legend» bija stipri samocīts un pretstatā «Moon Safari» drūmāks, tumšāks un ar nevajadzīgām ambīcijām uz progroku.

Ar «Walkie Talkie» Air atgriežas pie tā, kas viņiem sanāk vislabāk, proti, vieglām 60. gadu popmelodijām, starp kurām «Cherry Blossom Girl», «Universal Traveller» un instrumentālais «Alone in Kyoto», manuprāt, pieskaitāmas pie grupas daiļrades labākajiem veikumiem. Ierakstu producējis Naidžels Godrihs (Nigel Godrich), kas pazīstams kā Beck, Radiohead un Travis ierakstu skaņu vīrs.

Izdošanas datums 13.01.2004.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu