Uffie "Sex Dreams and Denim Jeans" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gandrīz piecus gadus kopš "Pop the Glock" milzīgajiem panākumiem 22 gadus vecā Amerikā dzimusī, bet Parīzē augusī Afija (īstajā vārdā Anna-Catherine Hartley) šodien (31.maijā) laiž klajā savu ilgi tapušo debijas albumu.

Uffie "Sex Dreams and Denim Jeans"

(Ed Banger/Because Music)

9/12

Kādēļ tas tapis tik ilgi?

"Es visu laiku braucu koncerttūrēs un tad, kad beidzot esmu mājās, ir grūti piecelties no mīkstā dīvāna un doties uz studiju," albuma ilgo tapšanu skaidro pati Afija (šo skatuves vārdu Afijai devis viņas tēvs - "oeuf" fr.val. nozīmē "ola").

Jāpiebilst, ka ne tikai slinkums ir aizkavējis albuma veidošanu - dažādas kaislību peripetijas norisinājušās arī pašas dziedātājas privātajā dzīvē (11 mēnešu ilgusī laulība, grūtniecība ...). Tomēr nav gluži tā, ka pēc "Pop the Glock" nekas nesekoja. Franču mūzikas izdevniecības "Ed Banger Records" laiku pa laikam izdots kāds jauns Afijas singls ("Ready to Uff", "Hot Chick" u.c.) vai dziedātāja kā viesmāksliniece rotājusi kādu citu mūziķu ierakstus (kā spilgtākais jāmin "Tthhee Ppaarrttyy" franču elektroniskās mūzikas dueta Justice 2007.gada platē "†").

Uffie "Sex Dreams and Denim Jeans"
Uffie "Sex Dreams and Denim Jeans" Foto: Publicitātes foto

Jau rakstīju, ka 2006.gada "Pop the Glock" panākumi Afijas karjerā bija spoži, bet īslaicīgi. Tieši viņa viena no pirmajām padarīja populāru autotjūna (auto tune) efekta pārveidotu vokālu, ko vēlāk popmūzikā sāka ekspluatēt katrs otrais pop un hiphopa mākslinieks. Zināmā mērā jaunā ballīšu karaliene Ke$ha (īstajā vārdā Keša Rouza Seberta) jau ieņēmusi Afijai paredzēto nišu (jāmin arī Amanda Blanka), taču, iespējams, pēc albuma izdošanas viss mainīsies un Afija ieņems godpilnu vietu mūsdienu popmūzikas karuselī.

Kā pirmais jaunā albuma vēstnesis jau izdots kopdarbs "ADD SUV" ar "The Neptunes" un "N.E.R.D" zvaigzni Farelu Viljamsu (Pharrell Williams). To producējis Mirwais (Mirwais Ahmadzai - producējis Madonnas albumu "American Life" un šajā albumā atbildīgs par pieciem skaņdarbiem). Kā citi producenti albumam savu pirkstu pielikuši Feadz, Mr. Oizo, SebastiAn, J-Mat un pati Afija. Kā viesvokālisti albumā dzirdami jau minētais Farels un Ņujorkas diskopanka apvienības The Rapture dalībnieks Mets Seifers (Matt Safer). Platē iekļauta arī klasiskās Siouxsie and the Banshees dziesmas "Hong Kong Garden" jaunklāta versija.

Iespējams, ka albums jānoklausās vēl kādas pāris reizes, taču pirmie iespaidi parasti ir visobjektīvākie, proti, visi albuma labākie skaņdarbi ir jau agrāk izdoti kā singli un neviena no jaunajām dziesmām īsti nespēj 100% aizraut. Varbūt vienīgi uz jocīgiem džeza mūzikas akordiem balstītais, lēni rečitējošais "Art of Uff", čilveiva ietekmētais "Our Song" un jau minētais "Hong Kong Garden", kurā Afija beidzot pārmaiņas pēc arī melodiski dzied.

Labākās dziesmas - "Pop the Glock", "MC's Can Kiss" un "ADD SUV".

Izdošanas datums - 31.05.2010.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu