The Charlatans «Simpatico»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nu jau vairāk kā 16 gadus šis Mančestras piecinieks turpina ierakstīties un sniegt koncertus. Pēc divu gadu pauzes klāt jauns studijas darbs «Simpatico».

The Charlatans "Simpatico"

(Sanctuary)

7/12

Plate, kas seko 2004. gadamiksēta Londonas "Townhouse" studijā 2005. gada beigās producenta Džima Louva uzraudzībā. Vēl 2005. gada decembrī Tims Bērdžess un komanda atgriezās studijā, lai ierakstītu dažas singlu b-puses.

Divas jaunas dziesmas "Dead Man"s Eye" un "Blackened Blue Eyes" klausītājiem jau bija iespēja dzirdēt grupas vienīgajā pagājušās vasaras koncertā Glāzgovā. "Mums ļoti gribējās nospēlēt vēl pāris koncertus, taču tobrīd galvenais bija albuma ieraksts," stāsta basģitārists Martins Blants.

Apsolīju pats sev, ka jauno plati klausīšos ar pozitīvām priekšnojautām, jo kārtējo vilšanos britu mūzikā sagādājuši gan "Embrace", gan Greiems Koksons. Uzreiz jāsaka, ka "The Charlatans" jaunā plate ir pārsteigums. Jā iepriekšējais veikums bija zināma atgriešanās pie 90. gadu "Tellin" Stories" skaņas, tad jaunais "Simpatico" iezīmē grupas regeja periodu ...

Plate iesākas ar aktuālo un pietiekoši tradicionālo "The Charlatans" singlu "Blackened Blue Eyes", taču jau nākošais skaņdarbs "N.Y.C" ir jau savdabīgs fanka hits, bet "For Your Entertainment" izskan kā regeja un ska sakausējums.

The Charlatans «Simpatico»
The Charlatans «Simpatico» Foto: Publicitātes foto

Vērtējums: 01. "Blackened Blue Eyes" - klasisks "The Charlatans", taču šādu skaņdarbu 90. gados grupa nevarētu izdot kā singlu; 8/12 02. "N.Y.C (No Need To Stop)" - dziesma balstās uz laba fanka klavieru un basa rifa, taču Tims Bērdžess nav pacenties, lai to papildinātu laba melodija un teksts. Dziesmu paglābj "U, u, ūūū" balss un ģitāras "lokomotīves" vokāls; 6/12 03. "For Your Entertainment" - Man patīk kā skan regejs un ska "Charlatans" mērcē un arī šis skaņdarbs, manuprāt, ir pietiekoši veiksmīgs. Vienīgais aizrādījums, ka visa dziesmas sāls izskan pirmajā minūtē un tad trīs reizes tiek izmalta atkārtoti; 9/12 04. "Dead Man"s Eye" - viduvējs grupas roka numurs; 4/12 05. "Muddy Ground" - dziesma iesākas ar sintētisku klavieru tēmu, taču Bērdžesa balss un klavieru akordi uz brīdi rada patīkamu noskaņu, diemžēl ne uz ilgu laiku; 6/12 06. "City Of The Dead" - vēl viens regejs, šoreiz ar mutes harmonikas solo. Nekāda vaina; 8/12 07. "Road To Paradise" - arī interpretācija par regeja ritmiem - plašāks skanējums, epohāls piedziedājums, bet atmiņā nepaliekošs;4/12 08. "When The Lights Go Out In London" - ģitāras rifs kā no kāda jaunizcepta garage ansambļa krātuves. Pēc pirmā pantiņa sāk likties, ka dzirdu Clinic, nevis "The Charlatans". Neveikls mēģinājums sekot jaunajām mūzikas tendencēm; 6/12 09. "The Architect" - ska a la The Specials "Ghost Town"; 6/12 10. "Glory Glory" - skaņdarbs, kas labi iederētos arī kādā Ričarda Hjūlija albumā. 8/12 11. "Sunset & Vine" - instrumentāls ska un dub mikss 10/12

Vidējais aritmētiskais - 6,8; noapaļojam uz augšu - 7/12

Izdošanas datums 17.04.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu